NATALIJA SPAJA SRBE SA RUSKINJAMA: Za Espreso je otkrila kako RAT u Ukrajini utiče na BRAČNO POSREDOVANJE! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

RAT POKVARIO PLANOVE SRPSKIM NEŽENJAMA?

NATALIJA SPAJA SRBE SA RUSKINJAMA: Za Espreso je otkrila kako RAT u Ukrajini utiče na BRAČNO POSREDOVANJE! (FOTO)

Natalija Faktulina iz Sibira osnovala je Agenciju za bračno posredovanje pomoću koje upoznaje neženje iz Srbije sa ženama iz Rusije radi braka

Objavljeno:
Marina Letić

Nekada su glavnu ulogu u spajanju mladenaca imale provodadžije. Međutim, tu ulogu je u savremenom svetu "preotela" moderna tehnologija, društvene mreže, ali i agencije za bračno posredovanje.

Vlasnica jedne od tih agencija je Natalija Faktulina (42) iz Sibira koja je pre 12 godina osnovala onlajn Agenciju za bračno posredovanje putem koje upoznaje neženje iz Srbije sa damama iz Rusije radi braka.

Ona je, kako otkriva za naš portal, još davne 2007. godine počela da se bavi bračnim posredovanjem u Rusiji. Međutim, sudbina je imala druge planove.

I sama je na neki način postala klijent svoje agencije kada je na svom profilu uočila fotografiju jednog Srbina koji joj je "ukrao srce". Ta ljubav je 2016. godine dovela u Srbiju gde i danas uspešno posreduje u sklapanju brakova.

Natalija nam je objasnila na koji način funkcioniše njena agencija i ko su glavni klijenti.

- Sada spajam muškarce iz Srbije i Srbe koji žive u inostranstvu sa devojkama, većinom iz Rusije, ali i iz bivših Sovjetskih republika. Klijent popunjava upitnik sa svojim podacima kao i željama u vezi sa budućom izabranicom. Uslov je da je bračno slobodan i da nema loše navike i sklonosti. Ukoliko procenim da mogu da pomognem, klijent plaća članarinu i potpisuje ugovor sa agencijom na godinu dana, navodi za Espreso Natalija Faktulina.

Natalija Faktulina
Natalija Faktulinafoto: Privatna arhiva

Osim sklopljenog ugovora, klijenti imaju obavezu i da plate avionsku kartu za svoju partnerku. Cena njene usluge zavisi od toga kakav je ugovor.

Sa svakim klijentom, kako kaže, radi individualno, a klijent dobija isključivo ponude devojaka koje su zainteresovane za upoznavanje sa njim.

- Komunikacija ide onlajn uz moju pomoć. Ukoliko procenimo da sve ide u dobrom pravcu, klijent poziva devojku da dođe u Srbiju. Nakon susreta uživo, klijent i devojka odlučuju da li će stupiti u brak ili ne. U većini slučajeva dolazi do braka, ali naravno, bilo je slučajeva da se klijent i devojka ne dogovore u vezi braka. To je isključivo njihova lična odluka i stvar njihovih afiniteta, kaže naša sagovornica.

Natalija sa suprugom
Natalija sa suprugomfoto: Privatna arhiva

I sama je aktivni učesnik komunikacije između neženja i dama iz Rusije, ali kaže da jezička barijera nije prepreka.

- Jezička barijera nije prepreka čak i za ljude koji uopšte ne znaju strane jezike. Ja takođe pomažem pri prevodu ukoliko je potrebno. Većina klijenata kao i devojaka ne govori strane jezike ali to ne utiče bitno na krajnji rezultat. Svi koji su imali ozbiljnu nameru nisu imali većih problema u komunikaciji i kasnije prilikom susreta uspevali su da nađu zajednički jezik, ističe Natalija.

1 / 7 Foto: Privatna arhiva

Našu sagovornicu smo pitali i da li je trenutna situacija na istoku Evrope uticala na poslovanje njene agencije.

- Rat u Ukrajini nije mnogo promenio poslovanje agencije, interesovanje je približno isto kao i pre. Ruskinjama nije potrebna viza za dolazak u Srbiju (olakšavajuća okolnost), ali je cena avionske karte dosta poskupela u odnosu na period pre rata, navela je Natalija Faktulina za Espreso.

Ova srpska snajka i ruska provodadžijka do sada je posredovala u sklapanju više od 100 brakova.

Podsetimo, pisali smo i kako jedna agencija za bračno posredovanje spaja Albanke sa drugim narodima Balkana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.