VRANJANAC IZ LESKOVCA JE SRPSKI REKORDER! Da li iko ima ovoliko IZMEŠANU FAMILIJU?
Kada je reč o brakovima između pripadnika različitih nacionalnosti, podaci RZS ukazuju da je u Srbiji najveći broj brakova sklopljenih između Srba i Mađara, Foto: Profimedia

tri puta mešano!

VRANJANAC IZ LESKOVCA JE SRPSKI REKORDER! Da li iko ima ovoliko IZMEŠANU FAMILIJU?

Prosečan broj godina u kojima je muškarac stupao prvi put u brak je 34,2 godine, dok su se devojke u proseku udavale u 31,1 godini

Objavljeno:

U Srbiji je u 2018. godini zaključen ukupno 36.321 brak, pokazuje Demografska statistika Republičkog zavoda za statistiku objavljena pre par nedelja.

Prosečan broj godina u kojima je muškarac stupao prvi put u brak je 34,2 godine, dok su se devojke u proseku udavale u 31,1 godini.

Kada je reč o brakovima između pripadnika različitih nacionalnosti, podaci RZS ukazuju da je u Srbiji najveći broj brakova sklopljenih između Srba i Mađara – ukupno 669.

U 2018. godini zaključeno je i 64 srpsko-albanska braka, 59 srpsko-bošnjačka, 131 između Srba i Vlaha, a 152 između Srba i Makedonaca.

Srpsko-crnogorskih brakova je sklopljeno 177, a između Srba i Roma 112.

U istom periodu, prema najnovijoj statistici, bilo je 9.995 razvoda brakova, a najveći broj njih – 7.273 je nakon pet i više godina trajanja braka.

A kako je jedan tviteraš objasnio istorijat mešovitih brakova u svojoj familiji možete pogledati ispod:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.