SREMSKA MITROVICA ZNA KOLIKO JE VAŽNA ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE:U ovom gradu je otvoreno 1. RECIKLAŽNO DVORIŠTE! FOTO
Foto: Printscreen/youtube/GRADSKA M TELEVIZIJA

Sremska Mitrovica ima čime da se pohvali

SREMSKA MITROVICA ZNA KOLIKO JE VAŽNA ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE:U ovom gradu je otvoreno 1. RECIKLAŽNO DVORIŠTE! FOTO

Kada je reč o održavanju higijene, Sremska Mitrovica ima čime da se pohvali

Objavljeno:

Sremska Mitrovica je, u prethodnih nekoliko godina, vodila borbu za privlačenje investicija u grad i rešavanje problema nezaposlenosti građana. Ta borba je dala rezultate, i stopa nezaposlenosti je svedena na 3.5 procenata.

- Sada je vreme da, paralelno sa daljim razvojem privrede, posebnu pažnju posvetimo zaštiti životne sredine. Najvažniji projekat u 2022. godini u tom smislu je Zeleni prsten – velika sadnja oko grada Sremske Mitrovice. Naime do kraja godine biće posađeno preko 2000 stabala na putnim pravcima oko industrijskih zona. Od ove sadnje korist je višestruka. Drvoredi će predstavljati vetrozaštitini pojas, značajno će uticati na kvalitet vazduha, a imamo i estetski momenat jer svi znamo koliko zelenilo ulepšava ambijent, naveo je za Espreso Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica.

Vladimir Pavlović
Vladimir Pavlovićfoto: Printscreen/youtube/GRADSKA M TELEVIZIJA

Kada je u pitanju zaštita životne sredine, kako kaže naš sagovornik, u ovom gradu rade na više frontova.

- Ove godine je u Sremskoj Mitrovici otvoreno prvo reciklažno dvorište u Srbiji. To je mesto gde građani mogu, potpuno besplatno odložiti sve vrste otpada. Reciklažnim dvorištem, divlje deponije bi trebalo da odu u istoriju, međutim, one i dalje nastaju, doduše u znatno manjem broju. Pre nekoliko dana smo uklonili jednu divlju deponiju i na tom mestu posadili 100 sadnica medonosnog bagrema. Takođe, građani su besplatno dobili 7500 kanti za separaciju otpada, ističe predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica.

1 / 4 Foto: Printscreen/youtube/GRADSKA M TELEVIZIJA

Šta je najveži zagađivač u Sremskoj Mitrovici?

- Najveći zagađivač u Sremskoj Mitrovici su individualna ložišta. Stoga težimo da što više domaćinstava pređe na gas kao najčistiji energent. Radimo na tome da gasna mreža stigne do svakog domaćinstva. Ove godine u naselju Matija Huđi Grad je sa 50 odsto učešća subvencionisao cenu priključka na gasnu mrežu, a Srem Gas je potrošačima izašao u susret i omogućio plaćanje ostatka cene priključka na 12 rata bez kamate. Negde sam pročitao izreku da priroda može bez čoveka, ali čovek bez prirode ne može, zato dok čekamo realizaciju velikih projekata kao što je kanalizaciona mreža tamo gde nedostaje i kao što je prečistač otpadnih voda, svaki dan uradimo nešto korisno u pravcu unapređenja životne sredine, poručio je Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica.

Sremska Mitrovica
Sremska Mitrovicafoto: Dragana Udovičić

Kada je reč o održavanju higijene, Sremska Mitrovica ima čime da se pohvali.

Ovde gradsko preduzeće svakodnevno sprovodi aktivnosti kako bi građani uživali u urednoj i zdravoj okolini.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Grada Sremska Mitrovica - Gradska uprava za kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.