MITROVAČKA ŠKOLA JAHANJA JE IDEALNA PRILIKA DA SE VAŠI NAJMLAĐI SPROJATELJE SA KONJIMA: Imaju i zimsko jahalište!
Sremska Mitrovica, Foto: Sremska Mitrovica živi

upišite svoje najlađe

MITROVAČKA ŠKOLA JAHANJA JE IDEALNA PRILIKA DA SE VAŠI NAJMLAĐI SPROJATELJE SA KONJIMA: Imaju i zimsko jahalište!

Lepo vreme jahače i njihove mezimce svakog vikenda izvede napolje, a trening ne prestaje ni kada dođu hladni zimski dani, jer u okviru hipodroma i ergele postoji i zatvoreno zimsko jahalište

Objavljeno: 17:42h

Nekadašnji život se nije mogao zamisliti bez konja. Rad i transport su bili gotovo nemogući bez ove plemenite i snažne životinje. Danas je to sport koji pruža sjedinjenje sa prirodom i funkcionisanje dva živa bića kao jedno. Tako u Sremskoj Mitrovici postoji Konjički klub “Srem” koji organizuje školu jahanja, gde mladi, ali i oni malo stariji imaju priliku da se oprobaju i zavole ovaj sport i da se sprijatelje sa svojim mezimcima, kako se u ovom sportu konji nazivaju.

“Nekad je konj značio ljudima mnogo, ako ste imali dobrog uvežbanog konja, mnogo ste mogli da postignete. Konjički sport je slabo zastupljenu Srbiji. Nemaju ga svi gradovi, a Sremska Mitrovica, pored Ergele “Proleće koja funkcioniše u okviru Kazneno-popravnog zavoda, daje mogućnost da konji rade nešto korisno, a i deci i drugima da nauče jednu dobru veštinu. Sport zahteva veliku fizičku spremnost i razvija sve mišiće. Ovo je jedini sport ili je jedina rekreacija gde dva živa bića funkcionišu kao jedan. Mi insistiramo na masovnosti, a deca obožavaju, jer nekada ih nedeljom moram terati sa treninga kući na ručak”, kaže trener Radoslav Lazanski za Sremska Mitrovica živi.

1 / 6 Foto: Sremska Mitrovica živi

Lepo vreme jahače i njihove mezimce svakog vikenda izvede napolje, a trening ne prestaje ni kada dođu hladni zimski dani, jer u okviru hipodroma i ergele postoji i zatvoreno zimsko jahalište. Klub često organizuje humanitarne akcije, galopske trke, a zajedno sa KP zavodom u okviru kog posluje, ovim akcijama donose šmek nekih lepih vremena kada se sport pratio sa punih tribina što je gotovo uvek slučaj.

“Naš cilj jeste da deca što više provedu vremena napolju i da provedu što više uz svoje mezimce, da nauče sve o konjima. Važno je da članovi kluba među sobom razvijaju lepa prijateljstva i ljubav prema životinjama. U ovom sportu ne postoji gornja granica za upis. Mi upisujemo decu od devet godina jer nam je bezbednost na prvom mestu. Mora se biti mentalno jak i imati poverenje u svog konja. Ovo su jake životinje i ovo je jedini sport gde za rekvizit imate živo biće, a on ima svoj karakter, svoju narav, strahove i svoje različite dane”, zaključuje za Sremska Mitrovica živi, Marijana Trnić, PR menadžerka kluba.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.