SREMSKA MITROVICA - DA SVAKI GRAĐANIN BUDE ZADOVOLJAN: Gradonačelnica za Espreso o planiranim projektima za 2023.
Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, Foto: sremska mitrovica

grad napreduje iz godine u goDinu

SREMSKA MITROVICA - DA SVAKI GRAĐANIN BUDE ZADOVOLJAN: Gradonačelnica za Espreso o planiranim projektima za 2023.

Svoje privredne potencijale grad je organizovao u nekoliko atraktivnih industrijskih zona koje su inicijalna kapisla za još intenzivniji razvoj

Objavljeno: 16:49h

Grad Sremska Mitrovica se iz godine u godinu menja prema potrebama građana. Kako kažu iz Gradske uprave, cilj nije napraviti moderan grad već funkcionalan tako da svaki građanin bude zadovoljan.

Svoje privredne potencijale grad je organizocao u nekoliko atraktivnih industrijskih zona koje su inicijalna kapisla za još intenzivniji razvoj.

Za 2023. godinu planirano je komunalno opremanje Industrijske zone "Sever 3", a više o tome za Espreso je ispričala gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović
Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanovićfoto: Sremska Mitrovica

"Prvi korak je komunalno opremanje ovog područja kako bismo potencijalnim investitorima pružili osnovne uslove za otvaranje novih distributivnih I izložbenih centara i kompanija. U skoroj budućnosti Sremska Mitrovica će biti opsana sa tri auto-puta što je takođe bitan momenat za potencijalne investitore zbog brzine protoka robe i ljudi", rekla je naša sagovornica.

Inače, Sremska Mitrovica je investitorima posebno zanimljiva za ulaganje zbog odličnog geografskog položaja, blizine državne granice. Za investitore je posebno bitna ekspeditivnost grada u izdavanju potrebnih dozvola, a tome svedoče brojni investitori koji već uspešno posluju i proširuju svoje kapacitete u Sremskoj Mitrovici.

Otvaranje fiskulturne sale u pokviru novoizgrađene OŠ „Jovan Popović“, na slici predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović i Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.
Otvaranje fiskulturne sale u pokviru novoizgrađene OŠ „Jovan Popović“, na slici predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović i Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.foto: Sremska Mitrovica

"Kako smo čuli od sadašnjih investitora, ono što ih je privuklo u naš grad je i brza administracija. Naša Gradska uprava za urbanizam je među prvima u Srbiji po izdavanju građevinskih dozvola i otvoreni smo za sva pitanja. Trenutno u gradu posluje 49 domaćih i stranih kompanija. Izdvojila bih neke od njih: “Mitros“ , „Metalfer Steel Mill““ , „ John Deer“ „Eaton“ „Cooper Standard“ „Hi-lex“, „Aksioma Plus“,“Tara Filters“ „Belt“,“Labor SRB“ „Slaviamed“ i drugi. Grad Sremska Mitrovica je, u zahvalnost na poverenju ovim firmama, otvorila "Trg investitora“ na kojem se nalaze zastave tih firmi na samom ulasku u grad", kazala je gradonačelnica Milovanović za Espreso.

Agrobizniz inkubator

Poljoprivreda je kao važan resurs i potencijal nezaobilazna u Sremu, pa je grad kao pomoć poljoprivrednim proizvođačima ove godine osnovao Agrobiznis Inkubator koji će pored Resorne uprave za poljoprivredu, Poljoprivredne stručne službe grada i Agencije za ruralni razvoj, biti od velike pomoći poljoprivrednicima.

Otvaranje u potpunostio rekonstruisanog objekta OŠ „Dobrosav radosavljević Narod“ u mestu Zasavica II. Prisustvovali predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović i Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane basta.
Otvaranje u potpunostio rekonstruisanog objekta OŠ „Dobrosav radosavljević Narod“ u mestu Zasavica II. Prisustvovali predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović i Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane basta.foto: Sremska Mitrovica

"Agrobizniz inkubator je otvoren u Sremskoj Mitrovici zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade u saradnji sa gradom. Njegova fukcija je da pruži našim poljoprivrednicima stručnu i savetosavnu pomoć na jednom mestu. Naime, u jednom objektu će se pored inkubatora nalaziti i kancelarije Agencije za ruralni razvoj i Poljoprivredne stručne službe. Tu će naš poljoprivrednik dobijati sve potrebne informacije o aktuelnim konkursima i merama podsticaja, pomoć u prikupljanju i popunjavanju potrebne dokumentacije, izradi biznis planova i što je najvažnije pomoć mladim poljoprivrednicima u početnim koracima ka započinjanju sopstvene proizvodnje", izjavila je naša sagovornica.

Osim opremanja industrijske zone "Sever 3", postoje projekti koji su usmereni na objekte u oblasti obrazovanja, kulture i projekti vezani za komunalnu infrastrukturu. U nastavku pogledajte koji su to projekti.

Polaganje kamena temeljca za izgradnju fiskulturne sale pri Osnovnoj školi  „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici
Polaganje kamena temeljca za izgradnju fiskulturne sale pri Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovicifoto: Sremska Mitrovica

- Nastavak izgradnje sportske hale u Mačvanskoj Mitrovici je projekat od velikog značaja za Mačvansku Mitrovicu i sve škole koje pripadaju OŠ "Dobrosav Radosavljević - Narod".

- Izgradnja dva nova vrtića - vrtić u gradskom naselju Mala Bosna i u Mačvanskoj Mitrovici.

- Rekonstrukcija pozorišta "Dobrica Milutinović".

- Izrada projektne dokumentacije i početak rekonstrukcije Gradske pijace.

- Nastavak na izgradbhu putne infrastrukture

- Projekat Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

- Kanalizacija i prečistač otpadnih voda

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Grada Sremska Mitrovica - Gradska uprava za kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.