NAPILI SE KAO SMUKOVI, KONOBAR DOŽIVEO SLOM! Rusi došli u novosadsku pivnicu, napravili račun od 50.000, a onda...
Kafić, Foto: AP, Profimedia, Printscreen

svašta je izneo

NAPILI SE KAO SMUKOVI, KONOBAR DOŽIVEO SLOM! Rusi došli u novosadsku pivnicu, napravili račun od 50.000, a onda...

Rusi se nisu jedino nastanili u srpskoj prestonici, već ih ima i u drugim većim gradovima Srbije

Objavljeno: 15:18h

Od početka ruske agresije na Ukrajinu u Srbiju se, prema poslednjim procenama, doselilo više od 25.000 građana Rusije, dok je duplo više njih boravilo turistički u našoj zemlji i ostvarilo rekordan broj noćenja.

Kako su bili primorani da traže smeštaj u Beogradu, gde ih trenuto ima najviše, tako su stanodavci ugrabili priliku i krenuli masovno da dižu cene kirije jer pretpostavljaju da su građani Rusije platežno sposobniji. Naravno, jedan od izgovora kojim pravdaju ovaj potez je i inflacija, ali neke nerealne cene stanova nam više liče na bezobrazluk i bahaćenje.

Novac, Evri
foto: Profimedia

Rusi se nisu jedini nastanili u srpskoj prestonici, već ih ima i u drugim većim gradovima Srbije. Tako je jedan konobar u Novom Sadu podelio na popularnoj platformi reddit iznenađenje što je posle dužeg vremena čuo srpski jezik u lokalu u kojem radi, s obzirom na to da je najviše ruskih gostiju. Pored čuđenja, ispričao je i da su Rusi prilično "škrti."

Pivo
foto: AP

"Radim u jednoj lepoj pivnici u Novom Sadu. Juče mi je u lokalu dvoje ljudi pričalo srpski. Ovo je apsolutno nenormalno. U zadnjih dve nedelje 80 posto mušterija su rusi i samo rusi. Dokle će ovo da ide? Nisam nacionalista niti kivan niti išta, ali ovo počinje da gubi smisao apsolutno. Pogotovo kad je bakšiš u pitanju jer za isti u životu nisu čuli. Na 50000din pazara izađeš sa 300 din bakšiša, a puni su kao brod, cene ne gledaju, piju ko smukovi i izlaze četvoronoške iz lokala", napisao je muškarac na redditu.

Komentari
foto: Printscreen/Reddit

Prvi komentar na koji su mnogi odreagovali bio je i znas komičan. "Nemaju za bakšiš sve novce daju za kiriju", napisao je korisnik.

Komentari
foto: Printscreen/Reddit

Drugi korisnik se nadovezao i napisao da će se Rusi uvek okretati Srbiji s obzirom da na Zapadu i nisu toliko "dobrodošli". "Ako ti je glavno pitanje dokle će ovo da ide? Neće se skoro završiti, jer i kada se rat završi godinama/decenijama će postojati mržnja zapada prema Rusima; pa će im i dalje glavna destinacija biti Srbija" prokomentarisao je korisnik.

Komentari
foto: Printscreen/Reddit

"Naplati im više, ako mogu stanodavci u BG možeš i ti", još jedan se korisnik našalio.

Komentari
foto: Printscreen/Reddit

Međutim bilo je popirlično komentara upućenih direktno konobaru te da se za svoje nezadovoljstvo u vezi sa novcem obrati svom šefu.

"Plata ti je obavezna, bakšiš je čista dobra volja. Žali se šefu sto si na 40k, a ne na reditu sto Rus nece da da 2 crvene sto si rekao "dobar dan" i doneo osrednje pivo za 600 dinara. Krvav je to lebac, ne omalovazavam posao, ali da ste vi konobari dosadni, dosadni ste majku mu. Vi i reddit programeri sa "PA BEZ 10K EVRA MESECNO NE MOZE DA SE ZIVI", mrtva trka".

Komentari
foto: Printscreen/Reddit

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.