38 STEPENI IZMERENO U 4 SRPSKA GRADA OKO 13H: Nemaš gde da se skloniš, ali se bliži RASHLAĐENJE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

da izgoriš

38 STEPENI IZMERENO U 4 SRPSKA GRADA OKO 13H: Nemaš gde da se skloniš, ali se bliži RASHLAĐENJE!

Meteorolog Marko Čubrilo objavio je da nam hladni front, koji donosi pljuskove, po visini stiže sa severozapada, dok se u isto vreme oblačnost vezana za ciklon nad severnim Jadranom približava sa jugozapada

Objavljeno:

U četiri grada Srbije već u jedan sat izmereno je 38 stepeni, objavio je RHMZ.

To su Sombor, Novi Sad, Zrenjanin i Valjevo.

vREME
foto: Printscreen/RHMZ

S druge strane, meteorolog Marko Čubrilo objavio je da nam hladni front, koji donosi pljuskove, po visini stiže sa severozapada, dok se u isto vreme oblačnost vezana za ciklon nad severnim Jadranom približava sa jugozapada.

- U takvim uslovima nestabilnosti već ima nad velikim delom severnog Jadrana, Gorskog Kotara zapada Hrvatske i polako se šire prema središnjoj Hrvatskoj i zapadu BiH. U toku posle podneva moguće je formiranje linije nestabilnosit koji bi se preko središnje BiH i središnje Hrvatske polako premeštala na severoistok i do večernjih časova bi mogla zahvatiti istok Hrvatske, istok i severoistok BiH, zapad i jugozapad Srbije, zapad i sever Vojvodine kao i veći deo Crne Gore - najavio je on.

U ovom prostoru će, kaže, biti jakih grmljavinskih pljuskova uz obilnu kišu, prolazno orkanski vetar i pojavu grada.

Od sutra posle podne pa sve do oko 24.avgusta, naš region će se nalaziti pod uticajem visinskog ciklona koji će biti kvazistacioniran tako da će usloviti duži period čestih i jakih lokalnih pljuskova, a ponegde će biti i vrlo obilne kiše.

- Biće moguća pojava lokalnih izlivanja planinskih reka, pojava vode u podrumima i vode na njivama, ali ukoliko se jave, ove će padavine svakako biti melem za suvu, sprženu zemlju - zaključuje Čubrilo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.