RADETA IZ UŽICA JE UJEO STRŠLJEN, UMALO NIJE UMRO! Heroj Viktor ga je SPASAO, a onda je nastala FILMSKA PRIČA! FOTO
Foto: Profimedia, Printscreen

POUČNO

RADETA IZ UŽICA JE UJEO STRŠLJEN, UMALO NIJE UMRO! Heroj Viktor ga je SPASAO, a onda je nastala FILMSKA PRIČA! FOTO

Ova priča treba svima da nam bude primer kako treba UVEK BITI ČOVEK

Objavljeno: 19:19h
Dijana Spasov

Živimo u vremenu u kom je postalo normalno da okrenemo glavu od drugih koji su u nevolji ili da samo uzmemo telefon, snimimo to i okačimo na mreže! Zato je pravo iznenađenje se pročuje da je neko nekome pomogao i pokazao da među nama još ima dobrih i solidarnih ljudi.

Svoju veličinu i ljudskost na delu je pokazao Užičanin Viktor Lukić koji je čoveku kog nikada ranije nije video spasao život! Čovek koji se zadesio u nevolji je Rade Kolarević koji je doživeo incident dok je vozio motor. Naime, njega je prilikom vožnje ujeo stršljen od kog mu se brzo jako slošilo i put nije mogao da nastavi.

Nesluteći da je ovo priča filmskih razmera, portal Espreso kontaktirao je Radeta Kolarevića koji je ispričao do detalja kako je kobnog dana umalo izgubio život, a sve se dešavalo u nekoliko minuta.

"Ja sam bio u Bajnoj Bašti sa motorom i krenuo sam u Užice, nisam spustio vizir na kacigi i stršljen mi je uleteo pod kacigu i ujeo me za lice. Stao sam odmah i osetio jak svrab. Inače mi se slična situacija desila i 2009. godine samo što me je tada ujela osa, ali sam jedva ostao živ. Vođen tim iskustvom sada sam znao da će me uhvatiti alergija i odmah sam krenuo prema Užicu u Hitnu pomoć. Međutim, vozio sam nekih 5 - 6 minuta i slošilo mi se, počelo je gušenje pa sam stao", priča Rade za Espreso.

Dalje nam je objasnio kako je izgledao susret njega i čoveka u crvenom auto kog u tom trenutku vidi prvi put u životu. Kako kaže, od gušenja koje je usledilo jedva je uspeo da izusti jednu rečenicu.

"Prvi auto koji je naišao, ja sam mu mahao i čocek je stao. Video sam da je crvena "Dacia" i upalo mi je u oči da su registarske table UE. Ja sam jedva uspeo da progovorim i samo sam mu rekao "Vozi me u hitnu". U momentu kada se sve to u hitnoj završiilo, kada sam došao sebi posle nekih 2 sata, čovek je več bio otišao. Posle sam taksijem otišao do motora i krenuo kući", kaže naš sagovornik.

Četiri dana od incidenta kreće potraga za čovekom koji je Radetu spasao život. Na svakakve načine je pokušavao da dođe do čoveka iz crvenog auta, a u potrazi mu je pomogla jedna užička radio stanica.

"Četvrti dan od tada otišao sam u Hitnu pomoć u Užicu i zamolio sam da mi daju podatke od čoveka koji me je dovezao da bih ga kontaktirao, međutim su mi rekli da oni ne beleže te podatke i ja počnem sam da ga tražim. Prvo sam probao preko prijatelja iz policije, pa preko kamere sa jedne apoteke koja je u blizini i sa kamera pošte, međutim nisam uspeo da ga nađem tako. Onda je radio stanica u Užicu objavila to u programu i istog momenta se javila supruga čoveka koji me je spasao jer je slušala i uključila se u emisiju", ispričao je Rade za naš portal.

Kako nam je rekao, nakon toga su stupili u kontakt i dogovorili da će se videti kako bi se ispričali.

"Pitao me je odakle to da ga tražim, a ja sam mu rekao da bih ga tražio dok sam živ jer osećam neki dug, poštovanje... Mada bih i ja pomogao da vidim nekog kome treba pomoć, ali uvek te kopka ko ti je spasao život", izjavio je naš sagovornik.

Priču smo želeli da čujemo i od heroja ovog događaja Viktora Lukića koji je rade volje pristao da porazgovara sa nama i ispriča kako je sve izgledalo iz njegovog ugla. Kako nam je objasnio, bio je u žurbi pa nije mogao da ostane sve vreme pored Kolarevića u Hitnoj pomoći već je, čim se uverio da je bolje, otišao.

"Išao sam nekim poslom u Užice pa sam žurio, ali čim sam ga video odmah sam ga pokupio i krenuo prema Hitnoj pomoći. Kad smo stigli malo sam čekao i video sam da je dobro, bio je već u kontaktu sa nekim iz porodice, znali su gde je i onda sam pitao da li mogu da idem i otišao sam. Bitno mi je bilo da sam ga ostavio u sigurnim rukama", priča Viktor za naš portal.

Kako nam je Viktor rekao, sve vreme u vožnji je bio uplašen da se Rade ne onesvesti.

"Usput nismo progovorili dve reči, video sam da je teško disao i nije mi bilo svejedno. Plašio sam se da se ne onesvesti jer sam bio sam sa njim. Relativno brzo smo stigli do hitne, upali smo u gužvu u jednom momentu ali sam ja svirao i uspeli smo da prođemo. Čuli smo se i najavio mi je da će svratiti do mene", zaključio je on.

Viktor Lukić i Rade Kolarević
Viktor Lukić i Rade Kolarevićfoto: Privatna arhiva

Eto, to je priča o dva neznanca koja su pokazali da su ljudi u teškim aituacijama. Viktor je Radetu spasao život, Rade je odlučio da će po svaku cenu pronaći čoveka koji ga je spasao kako bi mu se odužio koliko god može. Ova priča treba svima da nam bude primer kako treba UVEK BITI ČOVEK!

Podsetimo, Marko Dragićević, tihi heroj iz Obrenovca je reanimirao jednogodišnjeg dečaka i spasao ga smrti.

– Nema tu herojstva. Dečak je prestao da diše i ja sam učinio ono što bi svako. Važno je samo to da je dete sada dobro.

Teško je ostati nem posle snimka na kom se vidi kako Marko istrčava iz auta da pomogne izbezumljenoj ženi koja u rukama drži potpuno klonulo dete. Naime, majka se sa svojom jednogodišnjom bebom vraćala od lekara u Obrenovcu, jer je mališan imao visoku temperaturu. U jednom momentu primetila je da je detetu pozlilo i da se onesvestilo.

Majka je, potpuno van sebe, zaustavila vozilo, uzela sina sa zadnjeg sedišta i pokušala da mu pomogne, ali uzalud. Onda je naišao Marko, istrčao iz kola, uzeo dečaka i shvatio da on više ne diše. U samo nekoliko sekundi, ovaj hrabar čovek ga munjevito spušta na zemlju, daje mu veštačko disanje i vraća ga svesti.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.