ULAZAK KBC "DRAGIŠA MIŠOVIĆ" U KOVID SISTEM BI BIO POGUBAN: Doktor Đukić o stanju u ovoj bolnici
Vladimir Đukić, Foto: RTS Printscreen

RASTE BROJ POZITIVNIH

ULAZAK KBC "DRAGIŠA MIŠOVIĆ" U KOVID SISTEM BI BIO POGUBAN: Doktor Đukić o stanju u ovoj bolnici

Dečja bolnica je u dualnom režimu rada, i za kovid male pacijente, i za pacijente koji imaju respiratorne probleme i bronhitise koji nisu u vezi sa kovidom

Objavljeno:

U Srbiji svakodnevno raste broj pozitivnih na koronavirus, a povećava se i broj pacijenata na respiratoru i na bolničkom lečenju. Među obolelima su i deca ali bez teže kliničke slike, kaže za RTS Vladimir Đukić, direktor KBC-a Dragiša Mišović. Ističe i da bi ulazak u kovid režim bio poguban.

Direktor KBC "Dragiša Mišović" Vladimir Đukić je, u razgovoru za RTS, rekao da na kovid odeljenju dečje bolnice smešteno 12 dece i 10 majki.

1 / 4 Foto: RINA

"Dečja bolnica je u dualnom režimu rada, i za kovid male pacijente, i za pacijente koji imaju respiratorne probleme i bronhitise koji nisu u vezi sa kovidom. Svi su na sreću stabilno i dobro i majke se uspešno leče. Nije neka dramatična klinička slika", kaže Đukić.

Napominje da bi ulazak u kovid režim bio poguban.

"Prioritet zdravstvenog sistema mora biti da se kapaciteti Batajnice, bolnice Mišeluk u Novom Sadu i dela KBC Niš sa ljudskim resursima upotpune i da se ljudi zbrinjavaju u prvom redu tamo", navodi Đukić.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.