IZVRŠITELJI NASTAVLJAJU DA PUSTOŠE STANOVE: Iseljenje PORODICE SA 3 DECE zakazano za sutra, mi se pitamo DOKLE?
Foto: Filip Plavčić

"život pod opsadom"

IZVRŠITELJI NASTAVLJAJU DA PUSTOŠE STANOVE: Iseljenje PORODICE SA 3 DECE zakazano za sutra, mi se pitamo DOKLE?

U zgradi na adresi Zagrađe 2. u Mirijevu živi nekoliko porodica, i svaka od nji je u strahu i riziku da bude izbačena iz svog doma.

Objavljeno:

Porodice koje žive u zgradi na adresi Zagrađe broj 2 na Mirijevu su već godinama pod pretnjom izbacivanja na ulicu zbog spora između investitora koji je gradio zgradu i drugog investitora koji je prethodno planirao izgradnju na toj lokaciji.

Mirjana Ristić
foto: Filip Plavčić

Iako su uredno platili stanove u kojima žive, ove porodice su u borbi za svoje domove takozvana „treća lica“, i mada ni krivi ni dužni za situaciju u koju su dovedene - preti im iseljenje.

A kako su za Espreso iz Krova nad glavom objasnili, slučaj "trećih lica" zapravo znači odugovlačenje procesa,.

U utorak 19. jula u 12.00 združena akcija "Krov nad glavom" poziva na okupljanje na adresi Zagrađe 2 na Mirijevu da izraze solidarnost sa žrtvama i protest protiv anticivilizacijskog Zakona o izvršenju i obezbeđenju.

U zgradi na pomenutoj adresi živi nekoliko porodica, i svaka od nji je u strahu i riziku da bude izbačena iz svog doma.

Ovog puta, iseljenje je zakazano za porodicu Bucalo. U stanu trenutno žive otac i majka sa još troje dece.

Porodica Momčilović, o kojoj smo pisali ranije, takođe je bila na meti izvršitelja, ali su uz pomoć ljudi koji su se angažovali u sprečavanju iseljenja, ipak ostali u svom domu, iščekujući zazazivanje novog datuma iseljenja.

Izvršitelji su pokušali su da ubede Slavicu Momčilović i njenu ćerku da doborovljno napuste svoj dom 25 .juna 2020. godine, a nakon što one nisu pristale na to počeli su da obijaju bravu u nameri da ih nasilno izbace na ulicu.

Slavica Momčilović
foto: Filip Plavčić

Tek nakon što je Slavicina ćerka zapretila da će izvršiti samoubistvo policija i izvršitelji su odustali od iseljenja i otišli.

Međutim, slučaj Mirjane Ruistić, najektremniji je od svih.

Pokušaj iseljenja iz stana koji je uredno kupila i platila, izvršen je čak 14 puta, a ona je na raznorazne načine, samostalno ali i uz pomoć humanih ljudi, uspevala da izbegne iseljavanje.

1 / 5 Foto: Filip Plavčić

Ipak, ono što je još čudnije u čitavom slučaju, jeste činjenica da Mirjani izvršitelji dolaze na vrata sa nalogom da iz njenog stana isele čoveka koji tu nikada nije živeo.

Oni iz mog stana izbacuju izvesnog Dejana Ivanovića. Tražila sam rešenje da mene iseljavaju, ali takvog nema. U presudi Prvog osnovnog suda se vidi da sam ja jedini vlasnik ovog stana", objasnila je Mirjana za naš portal.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.