JUČE JE ŽENA POKUŠALA DA SE UBIJE NA MIRIJEVU! Čim je prošla korona, izvršitelji su počeli da haraju Beogradom!
Pokušaj iseljenja Momčilovića, Foto: Filip Plavčić

nema granica

JUČE JE ŽENA POKUŠALA DA SE UBIJE NA MIRIJEVU! Čim je prošla korona, izvršitelji su počeli da haraju Beogradom!

Nakon pauze koja je nastala zbog epidemije koronavirusa, izvršitelji ponovo nastavljaju da prete ljudima da će ih izbaciti iz svoijih domova

Objavljeno: 20:12h

Juče se na Mirijevu u Ulici Zagrađe dešavala prava drama, a jedna žena je pretila da će da oduzme sebi život.

Naime, nakon pauze koja je nastala zbog epidemije koronavirusa, izvršitelji ponovo nastavljaju da prete ljudima da će ih izbaciti iz svoijih domova.

Zakazuju se nova iseljenja, stanovi se stavljaju na licitacije, a juče u 7 časova su izvršitelji zajedno sa policijom i bravarima nenajavljeno došli kod Slavice Momčilović koja živi u ulici Zagrađe na Mirijevu.

foto: Filip Plavčić

Izvršitelji su pokušali su da ubede Slavicu i njenu ćerku da doborovljno napuste svoj dom, a nakon što one nisu pristale na to počeli su da obijaju bravu u nameri da ih nasilno izbace na ulicu.

Tek nakon što je Slavicina ćerka zapretila da će izvršiti samoubistvo policija i izvršitelji su odustali od iseljenja i otišli.

foto: Filip Plavčić

- Posebno je šokantno u ovom slučaju što je porodica Momčilović, kao i više porodica u toj zgradi, potpuno legalno kupila taj stan i uknjižila ga u katastru da bi tek nakon nekoliko godina saznali da su njihovi stanovi na meti izvršitelja zbog mahinacija. Iako su uradili apsolutno sve u skladu sa zakonima i propisima ove države, ove porodice se sada nalaze pod pretnjom iseljenja i ne uspevaju da dobiju bilo kakvu zaštitu od zvaničnih institucija! Ovaj slučaj, kao i brojni drugi, samo pokazuje da država nije tu da zaštiti obične građane, već one koji imaju moć, pare, veze i položaj. Umesto da progoni kriminalce i prevarante koji organizuju ovakve pronevere i krađe, sudovima, policiji i izvršiteljima je lakše da svu krivicu prebace na nezaštićene pojedince koji ništa nezakonito nisu učinili i koji su poštovali sve zvanične procedure, stoji u saopštenju Krova nad glavom.

1 / 3 Foto: Filip Plavčić

- Prethodnih nekoliko godina u više navrata smo branili porodice iz ulice Zagrađe na Mirijevu i nastavićemo to da radimo u budućnosti, a potrebno je da svi ustanemo protiv ovakvog nasilja i nepravde i da se zajednički borimo protiv iživljavanja vlasti, dodali su iz Krova.

Podsetimo, zgrada na adresi Zagrađe 2 u Mirijevu je prošle godine postala poznata po Mirjani Ristić, koja se deset branila od iseljenja pretnjama samoubistvom, zazidavanjem vrata, solidarnim akcijama aktivista i sugrađana i na razne druge načine.

Još dva doma u istoj zgradi, u kojima žive Slavica i Marijana, pod svakodnevnom su opsadom izvršitelja.

Očajna Beograđanka ranije je rekla kako nema ko da je zaštiti i da joj je zbog stresa oko gubitka stana i otac Veljko preminuo, a da je ona proglašena tehnološkim viškom i da je ostala bez posla.

foto: Filip Plavčić

- Moram da se penjem, šta da radim, jedino tako neko može da čuje za moj slučaj. Očigledno mora da padne žrtva da bi neko reagovao. Mene izbacuju na ulicu i traže da predam ključeve ženi koja ima samo ugovor o poklonu i nikakav drugi dokument, objasnila je ranije Mirjana.

Kao i Mirjana, i Slavica i Marijana spadaju u takozvana “treća lica”, čija su prava pogažena Zakonom o izvršenju i obezbeđenju, kažu iz Krova.

- Kupile su svoje stanove potpuno legalno, uredno ih platile i uknjižile, a onda su im se na vratima pojavili izvršitelji, sa odlukom da iz njihovih stanova izbace čoveka sa kojim nemaju nikakve veze, na osnovu presude u sudskom sporu za koji nisu ni znale da se vodi, naveli su iz udruženja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.