MIRJANU ISELJAVAJU IZ STANA U KOJI BI OLIVERA DA SE USELI: Živi u mom stanu, boriću se po cenu života
Olivera Popović, Foto: Filip Plavčić

svako ima svoju stranu priče

MIRJANU ISELJAVAJU IZ STANA U KOJI BI OLIVERA DA SE USELI: Živi u mom stanu, boriću se po cenu života

Olivera Popovi tvrdi da stan pripada njoj

Objavljeno: 16:15h

Prinudno iseljenje Mirjane Ristić, koju su izvršitelji danas po deseti put pokušali da isele iz stana u beogradskom naselju Mirijevo, još jednom je sprečeno.

Naime, stan iz koga treba da se iseli na osnovu sudske presude, Mirjana je kupila ne znajući da je predmet sudskog spora. Kako kaže, to je saznala kada su joj izvršitelj zakucali na vrata.

Ipak, ono što je još čudnije u čitavom slučaju, jeste činjenica da Mirjani izvršitelji dolaze na vrata sa nalogom da iz njenog stana isele čoveka koji tu nikada nije živeo.

foto: Filip Plavčić

Mirjana je pokrenula postupke da dokaže svoje vlasništvo, međutim ti postupci ne odlažu izvršenje. Izvršni poverilac Olivera Popović, po čijoj tužbi je i naloženo iseljenje, tvrdi da stan pripada njoj.

Mirjana ima pravosnažnu presudu Prvog osnovnog suda da je jedini vlasnik stana, kao i da je u katastru uknjižena kao vlasnica.

foto: Filip Plavčić

- Oni iz mog stana izbacuju izvesnog Dejana Ivanovića. Tražila sam rešenje da mene iseljavaju, ali takvog nema. U presudi Prvog osnovnog suda se vidi da sam ja jedini vlasnik ovog stana - objašnjava Mirjana za naš portal.

Ona dodaje da Olivera Popović potražuje stan koji ima 27.65 kvadrata, a da nejn stan ima 36,4 kvadrata.

S druge strane, Popović tvrdi da je njoj brat kupio ovaj stan za 750.000 dinara i da njena borba traje od 2014. godine.

Olivera Popović
Olivera Popović foto: Filip Plavčić

- U stan u kome sada živi Mirjana uselila sam se 2007. godine, kompletno ga namestila i bila samo godinu dana u njemu. Nakon toga, 2008, svi stanare iz zgrade bili su izbačeni. Tužili smo investitora i dobili pravosnažnu presudu Višeg suda, a potom je tu presudu potvrdio Apelacioni sud. Krenuli smo u proces izvršenja 2014. godine. Ovde se radi o klasičnoj preprodaji stanova.

Popović tvrdi da je Mirjana nelegalno uknjižila stan, ali dodaje da razume da je i ona prevarena.

- Na jedno iseljenje je dovela opasne pse, pa je odloženo. Sledeći put došla je Hitna pomoć jer je njenom ocu bilo loše, a zatim je na sledećem pretila plinskom bocom. Narednog puta je pretila da će skočiti sa terase, a poslednji put je zazidala vrata. I evo nas danas opet - priča Popović.

Šta je još rekla Olivera Popović i zašto tvrdi da stan pripada njoj, pogledajte u videu:

BONUS VIDEO: Espreso intervju, Milovan Drecun

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.