NATALIJA NA ROĐENDAN PRIMILA NOVU CRNU VEST: 19 godina je napunila NA INTENZIVNOJ NEZI, ima li kraja mukama? (FOTO)
Natalija Stevanović, Foto: Privatna arhiva

POMOZIMO

NATALIJA NA ROĐENDAN PRIMILA NOVU CRNU VEST: 19 godina je napunila NA INTENZIVNOJ NEZI, ima li kraja mukama? (FOTO)

Leči se i od dijabetesa, celijakije i velikog broja alergija

Objavljeno:

Medicinsko čudo, Natalija Stevanović, pre dva dana "proslavila" je 19. rođendan, ali ne kao ostala omladina. Ovaj važan dan Naca provela je na intenzivnoj nezi Urgentnog centra.

- Na rođendan joj je dijagnostikovana gastropareza. U šoku sam još. Ima i gastritis i dilataciju jednjaka i želuca... - kaže za Espreso Natalijina mama Mirjana.

Srednju školu je takođe završila na odeljenju intenzivne nege Urgentnog Centra.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Natalija je nedavno čak šest dana bila u komi, a 24. marta slavi svoj drugi rođendan.

- 24.03.2009. je Natalija imala saobraćajnu nesreću, prevezena je u UC gde je reanimirana tri puta za manje od 24 sata. Rečeno nam je da joj je mozak mnogo oštećen i da će biti biljka i živeti na aparatima ako se probudi iz kome, rekla je Natalijina majka za Espreso.

Podsetimo, rođena je prevremeno u 22. nedelji (četiri meseca pre termina) zaradila posledice u vidu divergentnog strabizma i nistagmusa, sa svojih pet godina života bila je žrtva stravične nesreće iz koje i dan-danas vuče ozbiljne zdravstvene probleme, a to su: hemiplegia i hemipareza leve strane tela, tremor leve ruke, ventrikulomegalija, atrofija mozga, konvulzije, mikrocista i leva noga joj je kraća za jedan centimetar. Do sada je imala čak pet kliničkih smrti. Takođe ima šum na srcu, alergije na različitu vrstu hrane i boluje od dijabetesa.

Natalija takođe ima cističnu fibrozu (nasledna bolest koja se karakteriše promenama na plućima i pankreasu gde se stvara sekret koji može dovesti do zapaljenja i insuficijencije oba organa). Leči se i od dijabetesa, celijakije i velikog broja alergija.

ZA NATALIJINU POBEDU! Pošaljite SMS Natalija Stevanović na 3800.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.