"DOBILA JE 12 INJEKCIJA U STOMAK, VRIŠTALA JE!" Natalijina (18) funkcija pluća je 34%, terapije su PRESKUPE! (FOTO)
Natalija, Foto: Privatna arhiva

POMOZIMO

"DOBILA JE 12 INJEKCIJA U STOMAK, VRIŠTALA JE!" Natalijina (18) funkcija pluća je 34%, terapije su PRESKUPE! (FOTO)

Probaće lečenje na klinici u Kijevu

Objavljeno: 12:53h

Natalija Stevanović (18) rođena je četiri meseca pre termina, sa pet godina doživela je saobraćajnu nesreću koja joj je u potpunosti promenila život, ali njenim mukama ni ovde nije kraj.

U Ukrajini je imala tretman matičnih ćelija koji se ponavlja na svakih šest meseci.

- Bili smo na transplantaciji u Ukrajini, prvi dan je dobila infuziju, drugi dan 12 injekcija u stomak, vrištala je, bolelo je. Posle je doktoru rekla da ga mrzi, ali ga je zagrlila posle pola sata, bila je u hiperbaričnoj komori, radili su joj dosta analiza, od tih analiza, samo EKG je dobar. Funkcija pluća joj je 34% zbog cistične fibroze. Kad je ljudi čuju svi mislle da je Ukrajinka jer priča ukrajinski i ruski kao maternji, ima ukrajinsku krv. Na aerodromu je mazila nekog psa pa je čovek pitao gde ide, ona kaže: "U Srbiju", a on je pita: "Kod koga ideš tamo?"... Čovek u čudu - priča za Espreso Natalijina majka Mirjana.

1 / 6 Foto: Privatna arhiva

Dodaje i da su im preporučili lečenje na još jednoj klinici u Kijevu pa će i to probati.

- Za tu drugu kliniku skupljamo novac preko Pokreni Život fondacije, trebala bi da ima 10 tretmana od kojih svaki košta po 20.000 evra.

Nataliji možete pomoći tako što ćete poslati Natalija Stevanović na 3800.

Natalija Stevanović
foto: Privatna arhiva

Natalija ima cističnu fibrozu. Podsetimo, rođena je prevremeno u 22. nedelji (četiri meseca pre termina) zaradila posledice u vidu divergentnog strabizma i nistagmusa, sa svojih pet godina života bila je žrtva stravične nesreće iz koje i dan-danas vuče ozbiljne zdravstvene probleme, a to su: hemiplegia i hemipareza leve strane tela, tremor leve ruke, ventrikulomegalija, atrofija mozga, konvulzije, mikrocista i leva noga joj je kraća za jedan centimetar. Do sada je imala čak pet kliničkih smrti. Takođe ima šum na srcu, alergije na različitu vrstu hrane i boluje od dijabetesa.

Natalija Stevanović
foto: Privatna arhiva

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.