NATALIJA DANAS SLAVI SVOJ DRUGI ROĐENDAN: Pre tačno 13 godina je doživela STRAVIČNU NESREĆU, 32 dana je bila u komi
Natalija Stevanović, Foto: Privatna arhiva

908 NA 3030

NATALIJA DANAS SLAVI SVOJ DRUGI ROĐENDAN: Pre tačno 13 godina je doživela STRAVIČNU NESREĆU, 32 dana je bila u komi

Natalija takođe ima cističnu fibrozu (nasledna bolest koja se karakteriše promenama na plućima i pankreasu gde se stvara sekret koji može dovesti do zapaljenja i insuficijencije oba organa)

Objavljeno:

Natalija Stevanović je prvo dete iz druge trudnoće, rođeno carskim rezom u prvom danu 22. gestacijske nedelje. Kao posledica dugog boravka u inkubatoru javljaju se divergentni strabizam na oba oka i nistagmus.

U petoj godini doživljava stravičnu saobraćajnu nesreću.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

- 24.03.2009. je Natalija imala saobraćajnu nesreću, prevezena je u UC gde je reanimirana tri puta za manje od 24 sata. Rečeno nam je da joj je mozak mnogo oštećen i da će biti biljka i živeti na aparatima ako se probudi iz kome, priča Natalijina majka za Espreso.

- Sutradan je prebačena u Tiršovu gde je spasio dr Milan Mrdak, operisana je pet puta za dve nedelje. Inače, posle prve reanimacije koja je trajala dva sata mi je doktor rekao da će verovatno ostati oštećenje mozga, a nakon sve tri su potvrdili. Koma je trajala 32 dana - nastavlja Mirjana.

- Naca je nakon nesreće dobila subarahnoidalno krvarenje i hematom, potres mozga, prelom lobanje, butne i pubične kosti, unutrašnje krvarenje, pucanje plućne maramice i epileptične statuse je imala par puta. Ta 32 dana su bila najstrašnija u životima naše porodice. Taj 24. 3. se slavi kao njen drugi rođendan, naravno, tu su torta, pokloni...

Natalija takođe ima cističnu fibrozu (nasledna bolest koja se karakteriše promenama na plućima i pankreasu gde se stvara sekret koji može dovesti do zapaljenja i insuficijencije oba organa). Leči se i od dijabetesa, celijakije i velikog broja alergija.

Zahvaljujući humanim ljudima prikupila je sredstva za tretman matičnim ćelijama u Ukrajini koji je uspešno prošao, takođe je prikupila sredstva i za operaciju strabizma, za inhalator sa maskom, za pulsni oksimetar na čemu je neizmerno zahvalna svima koji su joj pomogli donacijom.

Nataliji su sredstva potrebna i dalje za operativne zahvate, transplantacije matičnih ćelija, rehabilitacije u banjskim uslovima, fizikalne terapije, neurorobotiku, tretmane u hiperbaričnoj komori, laboratorijske analize, specijalističke i kontrolne preglede, medikamente, suplemente, radiološku dijagnostiku, kupovinu medicinskih aparata, medicinskog potrošnog materijala i ortopedskih pomagala i servisiranje istih, troškove prevoda medicinske dokumentacije kao i za putne troškove i smeštaj.

1 / 7 Foto: Privatna arhiva

Za Natalijin osmeh! Budimo humani!

Pomozimo Nataliji!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 908 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human908 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000795180-30

Uplatom na devizni račun: 160600000079552271 IBAN: RS35160600000079552271 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Natalija Stevanović
foto: Budi human/qr code

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.