U OVIM ULICAMA OKO SOKOLOVO NAJVIŠE SLIKA! Tu se BAHATI kako ko stigne, na 1 mestu platićete 25.000 kaznu (MAPA)
MAPA mesta gde se najviše nepropisno parkiraju građani, Foto: Zorana Jeftić, Printscreen/Google Maps

nepropisno parkiranje

U OVIM ULICAMA OKO SOKOLOVO NAJVIŠE SLIKA! Tu se BAHATI kako ko stigne, na 1 mestu platićete 25.000 kaznu (MAPA)

Ukoliko rešite da kršite zakon i bahatite se spremite onda dubok džep

Objavljeno:

Sistem "Oko sokolovo" funkcioniše u Beogradu od avgusta meseca prošle godine, kada se na ulicama pojavilo 13 džipova opremljenih najsavremenijom opremom za "hvatanje" nepropisno parkiranih vozila, ali i naplatu parkinga.

Novi sistem elektronske kontrole parkiranih vozila, uveden je najpre zbog nezadovoljstva građana kojima je zbog bahatih vozača put često bio neprohodan. Dešavalo se (dešava se još uvek, ali u znatno manjoj meri) da vozač upali sva četiri svetla na tramvajskim šinama i "časkom" svrati do pošte ili prodavnice, a to "časkom" trajalo je duže nego što je trajalo strpljenje putnika i vozača u tramvaju.

Osim toga, zbog sve veće gužve i zauzetih parking mesta u prestonici, vozači svoje automobile ostavljaju i na pešačkim prelazima i tako onemogućavaju bezbedan prelazak pešacima preko ulice: jer ko će da traži parking, ipak je moj posao važniji od života pešaka.

"Ima dosta ulica gde su pre svega objekti brze hrane i kafići, toga po gradu ima svuda, tu gde ima više objetaka tu je takva vrsta nepropisnog parkiranja", rekli su nam iz Parking servisa.

Kako su rekli za portal Espreso ulice u kojima Oko sokolovo najviše slika neporpisno parkirana vozila, a gde bahati vozači staju gde stignu su: Beogradska, Džordža Vašingtona, Bulevar Kralja Aleksandra, Strahinjića Bana, Francuska.

Ukoliko rešite da kršite zakon i bahatite se spremite onda dubok džep! Najmanja kazna koju ćete platiti ako vas uhvati "Oko sokolovo" je 5.000 dinara, dok je najveća kazna 25.000. Maksimalnu kaznu dobićete ako se parkirate nasred pešačkog prelaza, dok za svaku tu kaznu postoji zakonski rok od osam dana da se plati pola kazne.

Dakle, dobro razmislite da li vam se isplati da se bahatite, ipak je bolje da za taj novac sipate malo goriva, nego platite kaznu bespotrebno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.