Počinje druga faza postavljanja parking senzora na Starom gradu
Počinje druga faza postavljanja parking senzora na Starom gradu, Foto: Gradska opstina Stari grad

KREĆE SE SA ZAVRŠNIM RADOVIMA

Počinje druga faza postavljanja parking senzora na Starom gradu

Nakon završenih radova podzemnog dovođenja napajanja strujom za potrebe Sistema parking senzora, „Parking servis“ i opština Stari grad kreću sa završnim radovima ugradnje senzora na području opštine Stari grad

Objavljeno: 14:19h

Opština Stari grad i JKP „Parking servis“ započinju drugu fazu radova na uvođenju Sistema obaveštavanja vozača na uličnoj mreži o slobodnim kapacitetima parking mesta putem parking senzora na području opštine Stari grad. Ova faza obuhvata postavljanje opreme na ulici – tabli obaveštenja, data kolektora, releja i parking senzora.

Nakon završenih radova podzemnog dovođenja napajanja strujom za potrebe Sistema parking senzora, „Parking servis“ i opština Stari grad kreću sa završnim radovima ugradnje senzora na području opštine Stari grad, oivičenom ulicama Cara Dušana, Francuska, Vase Čarapića (Vasina), Studentski trg, Uzun Mirkova i Pjarona de Mondezira (bivša Tadeuša Košćuška). Za funkcionisanje ovog sistema neophodno je postavljanje senzora i tabli obaveštenja. Senzori se postavljaju na svakom parking mestu, tako što se utisnu u asfalt i otporni su na različite vremenske uslove. Putem flajera i plakata opština Stari grad obaveštava stanare i vozače o uvođenju Sistema i moli za razumevanje tokom trajanja radova, zbog eventualnog premeštanja ili izmeštanja (prenosa) vozila sa jednog parking mesta na drugo mesto koje je u neposrednoj blizini.

Stari grad
foto: Gradska opstina Stari grad

Nakon Vračara i Savskog venca, uvodimo Sistem obaveštavanja vozača o slobodnim kapacitetima parking mesta i na području opštine Stari grad. U saobraćajno nejopterećenijim delovima Beograda, Sistem parking senzora doprinosi smanjenju gužvi zbog prekomernog kruženja vozila u potrazi za slobodnim parking mestom, a samim tim i smanjenju emisije štetnih gasova i količine buke, rekao je Miloš M. Petrović, izvršni direktor za zajedničke poslove JKP „Parking servis“.

Stari grad
foto: Gradska opstina Stari grad

Povodom početka druge faze postavljanja parking senzora na teritoriji Gradske opštine Stari grad, predsednik ove opštine Radoslav Marjanović istakao je da će građani ovog dela grada uz pomoć aplikacije brže i jednostavnije dolaziti do svojih parking mesta. Zajedno sa JKP „Parking servis” pokušavamo da rešimo problem nedostatka parking mesta, a postavkom blizu 2000 parking senzora na ovom području i lansiranjem aplikacije olakšaćemo i ubrzaćemo pronalazak slobodnog parking mesta u centru grada.

Stari grad
foto: Gradska opstina Stari grad

Radovi druge faze trebalo bi po planu da traju do 9. avgusta, kada bi Sistem trebalo da bude pušten u rad. Sistemom parking senzora stanovnici i posetioci ovog dela Beograda dobijaće informacije o trenutno slobodnim mestima pokrivenim senzorima. Osim uštede vremena, sistem koji se uvodi na Starom gradu, smanjiće gužve, a vozačima će uštedeti vreme i smanjiti račune za gorivo koje troše na kruženje u potrazi za slobodnim parking mestom. Na opštini Stari grad biće ugrađeno ukupno 1.829 parking senzora, a na 44 lokacije na raskrsnicama ulica biće postavljeno 85 tabli obaveštenja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.