BEOGRAD DOBIO 10 NOVIH VOZILA ZA BORBU PROTIV KOMARACA! Vesić prisurtvovao predstavljanju
Goran Vesić, Foto: Sekretarijat za informisanje

borba sa insektima

BEOGRAD DOBIO 10 NOVIH VOZILA ZA BORBU PROTIV KOMARACA! Vesić prisurtvovao predstavljanju

Vozila su namenjena za tretiranje sa zemlje

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisustvovao je danas predstavljanju novih vozila koje je nabavilo JKP „Gradska čistoća” za potrebe suzbijanja larvi i odraslih formi komaraca. Kako je tom prilikom precizirao, kupljeno je deset automobila, tako da ih sada ukupno ima 32.

Goran Vesić
foto: Sekretarijat za informisanje

– Vozila su namenjena za tretiranje sa zemlje. Tretira se oko dvanaest hiljada hektara na kojima se nalaze larve i oko 130 hiljada hektara odraslih komaraca. Zahvaljujući novim vozilima bićemo efikasniji u ovom poslu. Nova vozila su terenska, pa je obezbeđen lakši pristup inače nepristupačnim delovima grada, zbog čega su prethodnih godina morali da se koriste avioni koji su u Evropskoj uniji zabranjeni zbog pčela i ne koriste se osim u krajnjoj nuždi. Tretiranje larvi započelo je još u martu, adalje će se suzbijanje obavljati svojim tokom – naveo je Vesić.

Goran Vesić
foto: Sekretarijat za informisanje

On je ocenio da je Beograd najbolji u Srbiji, u smislu da ima najviše opreme, podsećajući da je pre godinu i po dana ovaj posao preuzela „Gradska čistoća”.

Goran Vesić
foto: Sekretarijat za informisanje

Direktor ovog preduzeća Marko Popadić je rekao da su sredstva za kupovinu vozila obezbeđenja zahvaljujući uspešnoj saradnji Grada Beograda i „Gradske čistoće”. Novi automobili namenjeni su tretiranju nepristupačnih terena, poput nasipa gde je gusta vegetacija. Istakao je da je cilj da usluge koje pružaju građanima budu što bolje,brže i efikasnije, na čemu će se insistirati i ubuduće.

Goran Vesić
foto: Sekretarijat za informisanje

Popadić je precizirao da su sredstva kojima se prskaju komarci ispitana i odobrena od strane svih relevantnih institucija, među kojima su Biološki fakultet i Institut za pesticide. Preparat nema štetne posledice ni za ljude ni za životinje.

Bonus video:

03:26

U kolutski zoo životinje dolaze same

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.