VESIĆ SAOPŠTIO BROJKU: Još malo fali do 50 odsto vakcinisanih u Beogradu
Goran Vesić, Foto: Beoinfo

tako bi trebalo

VESIĆ SAOPŠTIO BROJKU: Još malo fali do 50 odsto vakcinisanih u Beogradu

Da bi se što više gradjana vakcinisalo, Vesić je rekao da će nekoliko turističkih agencija pripremiti vaučere za ljude koji se vakcinišu

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da fali još 19.161 osoba da se vakciniše da bi Beograd došao do 50 odsto vakcinisanih, što će, kako je ocenio biti u narednih sedam dana."U Beogradu je ukupno vakcinisano 677.105 osoba i 536.810 je revakcinisano, a u pet beogradskih opština - Stari grad, Savski venac, Vračar, Rakovica i Novi Beograd, već se došlo do 50 odsto vakcinisanih", kazao je on za TV Pink.

Da bi se što više gradjana vakcinisalo, Vesić je rekao da će nekoliko turističkih agencija pripremiti vaučere za ljude koji se vakcinišu.

Kada je reč o popuštanju mera protiv korona virusa, on je rekao da će od Kriznog štaba Vlade Srbije tražiti da se produži radno vreme ugostiteljskih objekata do 24 sata ili jedan posle ponoći.

"Očekujemo da od 21. juna počne organizacija proslava i koncerata, jer će do tada Beograd uveliko preći 50 odsto vakcinisanih", kazao je on.

Vesić je dodao da je na Tašmajdanu za jul, avgust i septembar već zakazano 17 koncerata, koji će biti održani u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Takodje je rekao da će deca od septembra imati i besplatne digitalne udžbenike.

"Roditelji će odlučiti da li će deca pored tih udžbenika imati i obične. Tražićemo od svih direktora škola da obaveste roditelje, jer moraju da znaju za tu informaciju", naglasio je on.

Vesić je istakao da se trenutno gradi osam vrtića.

"Milana Zdravkovića - Čukarica, Patrijarha Pavla - Rakovica, Novogradska - Zemun, Belo polje - Obrenovac, Bežanijska kosa i Blok 62 - Novi Beograd, vrtić u Krfskoj ulici u Surčinu, a trenutno je raspisan i tender za izgradnju još sedam vrtića", kazao je on.

U Beogradu će ukupno biti izgradjen 21 vrtić, a za sledeću godinu, dodao je Vesić, planirana je izgradnja još četiri.

Bonus video:

01:52

Kipar ne priznaje Sinofarm vakcine

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.