VESIĆ SAOPŠTIO LEPE VESTI: Tableti za sve beogradske učenike od prvog do četvrtog razreda!
Goran Vesić, Foto: Printscreen/youtube

fino fino

VESIĆ SAOPŠTIO LEPE VESTI: Tableti za sve beogradske učenike od prvog do četvrtog razreda!

Tableti će biti podeljeni putem škola, roditelji će ih zaduživati, a mi ćemo sredinom juna raspisati konkurs za kupovinu digitalnih udžbenika

Objavljeno:

Svi đaci od prvog do četvrtog razreda na teritoriji grada Beograda dobiće 1. septembra tablete iz kojih će moći da uče u novoj školskoj godini, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Precizirao je da će Grad 1. septembra kupiti 67.592 tableta i da će svaki imati karticu uz besplatni vaj-faj, te dodao da će tako svako dete imati besplatni internet kod kuće, bez obzira na to da li njegovi roditelji u stanu imaju internet ili ne.

"Tableti će biti podeljeni putem škola, roditelji će ih zaduživati, a mi ćemo sredinom juna raspisati konkurs za kupovinu digitalnih udžbenika. Svako dete će dobiti digitalnu verziju udžbenika. Kupujemo takođe 6.949 laptopova za nastavnike koji rade sa tom decom i svaki od njih će dobiti laptop kako bi mogao da održava nastavu koristeći digitalne udžbenike", rekao je Vesić za Pink, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Dodao je da roditelji već uveliko kupuju udžbenike i pozvao direktore da obaveste roditelje đaka da će deca dobiti besplatne digitalne udžbenike.

"Oni to moraju da urade, a naravno stvar je roditelja da li želi da njihovo dete pored toga ima i obične udžbenike. Direktori su dužni da obaveste roditelje đaka šta Grad Beograd kupuje za njihovu decu. Možda će neko zbog toga da odluči da ne kupi udžbenike, već da njegovo dete uči iz digitalnih", rekao je Vesić, dodaje se u saopštenju.

Bonus video:

01:09

ZA SVE OSNOVCE TABLETI I DIGITALNI UDŽBENICI: Vesić obećao pomoć deci bez interneta (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.