SPAVALE SMO U HOTELU, OTAC JE PROVEO NOĆ NA VMA, SADA SU GA PUSTILI: Porodica Lalović DAN nakon prisilnog izvršenja
Porodica Lalović, Foto: Emilija Jovanović, Stefan Kojić, Jovo Mamula

šok i neverica

SPAVALE SMO U HOTELU, OTAC JE PROVEO NOĆ NA VMA, SADA SU GA PUSTILI: Porodica Lalović DAN nakon prisilnog izvršenja

Ćerka pukovnika Lalovića, Žana Lalović potvrdila nam je da je njen otac danas pušten sa VMA, i sada se svo troje nalaze u hotelu

Objavljeno: 17:06h

Policija je juče oko 12h došla u Vespučijevu ulicu 24 na Bežanijskoj kosi kako bi prisilno iselili porodicu Lalović. To su nakon par sati i uradili.

Kada su provalili u stan, pukovnik je otišao na terasu i stavio konopac oko vrata. Živ nije želeo da izađe...

Policija je nedugo zatim "sklonila" pukovnika sa omče, žena mu je odvedena ispred zgrade, a mnogi aktivisti "Krova" su privedeni. Oni su tek kasno uveče izašli iz stanice uz prekršajne prijave.

Kako Espreso saznaje, supruga pukovnika Lalovića i ćerka su prespavale hotelu, a pukovnik Lalović je nakon što je odveden na VMA, tamo proveo noć.

Ćerka pukovnika Lalovića, Žana Lalović potvrdila nam je da je njen otac danas pušten sa VMA, i sada se svo troje nalaze u hotelu.

Podsećamo, zamenica izvršiteljke je sa policijom juče došla kako bi iselila porodicu Lalović. Supruga pukovnika je tada ponavljala da on neće živ napustiti stan.

1 / 22 Foto: Emilija Jovanović

- Vidite da šta se dešava ljud usred korone. Izvršiteljka će mene medicinsku sestru i mog supruga i ćerku pokušati da iseli iz stana. Ako se mom suprugu desi nešto, vi ćete biti krivi, neka ceo svet čuje, rekla je juče Stojanka.

Prinudnom iseljenju, inače petnaestom pokušaju po redu, prisustvovale su ekipa hitne pomoći i vatrogasci, koji su služili kao dodatni faktor pritiska na porodicu. Pukovnik Lalović, kako je najavljivao tokom ranijih dolazaka izvršitelja i policije na vrata, pokušao je da se ubije.

- Pripadnici policije i Hitne pomoći su ga sprečili u tome. Privođenje aktivista koji su pružali podršku porodici je još jedan u nizu pritisaka koje trpe aktivisti Krova. Cilj ovih pritisaka je kriminalizacija solidarnosti, kao što smo više puta ponovili, naveli su aktivisti "Krova nad glavom".

Snimak upada policije pogledajte ispod:

Kako su i oni naveli, u ovom trenutku, porodica Lalović nalazi se u privremenom smeštaju.

- Moramo još jednom da istaknemo da porodica ne poseduje nikakav drugi ili treći stan, kao što pokušavaju da predstave iz Ministarstva odbrane. O tome smo ranije više puta pisali i iznosili dokaze, čak i snimak sa lica mesta gde se vidi da je drugi stan za koji Ministarstvo tvrdi da ga koriste Lalovići, zapravo zapečaćen i u posedu vojske, objašnjavaju iz "Krova".

Snimak dostupan na linku:

Podsećamo, pukovnik Gojko Lalović bio je zaposlen u Upravi za stambene poslove, kao zamenik predsednika Više stambene komisije, a zatim u trajanju od 12 meseci i zastupnik predsednika više stambene komisije. Radeći svoj posao po zakonu i u skladu sa propisima, nije mogao ni da nasluti šta ga čeka. Naredba o prestanku službe doneta je preko noći iako je ispunjavao sve uslove za radno mesto. Radno mesto nije ukinuto,a on nije proglašen viškom.

Sporni momenat bio je kada je pukovnik Lalović primetio samovolju ministra vojnog (tada P. Davinića), koji mimo Ustava, zakona, opštih akata i pravilnika o dodeli stanova vrši odabir stanova i izbor lica kojima će te stanove dodeliti bez redosleda – rang liste.

(Slučaj naređenja da se dodeli stan po rešenju Up-1 br 474-6/05 27.7.2005. godine – stan službeni, trosoban, lice iz druge grupe, ne pripada mu ni ta kategorija stana, ni prvenstvo o izuzimanju molbe za dodelu stana, ali po naređenju ministra SVE je 27.7.2005. urađeno i stan dodeljen.)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.