TRPIMO OGROMAN STRES, DOSTA VIŠE LJUDI, DOSTA! Sprečeno iseljenje porodice Lalović! (FOTO)
Pukovnik Gojko Lalović, Foto: Aleksandra Čolić, Emilija Jovanović

12. pokušaj

TRPIMO OGROMAN STRES, DOSTA VIŠE LJUDI, DOSTA! Sprečeno iseljenje porodice Lalović! (FOTO)

Ova porodica već duži vremenski period živi trpeći teror, a pukovnik Gojko rekao je još prošlog puta kada su pokušavali da ih isele da će iz njega da izađe samo mrtav

Objavljeno: 10:59h

Izvršitelji su danas oko 09:30 časova u pratnji vojne policije nenajavljeno došli u Vespučijevu ulicu 24 na Bežanijskoj kosi kako bi prisilno iselili porodicu Lalović. I to 12. put.

11:17h - Supruga pukovnika Lalovića pita policajce kako će noćas spavati i zašto slikaju ljude iz "Krova nad glavom".

- Nemojte da ih slikate, da im pišete kazne. Kako vam nije žao, kako ćete večeras spavati? Ostavite humanu decu na miru, poučila je pukovnikova supruga.

1 / 9 Foto: Aleksandra Čolić

11:17h - Nakon što su izašli zbog konsultacija, izvršitelji su ponovo ušli u zgradu i penju se prema stanu Lalovićevih.

11:13h - Vatrogasno vozilo je ipak stiglo ali je parkirani na početku Vespučijeve ulice, oko 500 m od zgrade Lalovićevih.

1 / 10 Foto: Aleksandr Čolić

10:59h - Izvršitelji kreću gore prema stanu Lalovićevih u pratnji dvojice policajaca.

10:54h - Ispred ulaza u zgradu u Vespučijevoj 24 trenutno su desetoro civilnih policajaca i dvojica vojnih, četvoro službenika izvršiteljske kancelarije i dve socijalne radnice.

Naime, ova porodica već duži vremenski period živi trpeći teror, a pukovnik Gojko rekao je još prošlog puta kada su pokušavali da ih isele da će iz njega da izađe samo mrtav.

Podsećamo, pukovnik Gojko Lalović bio je zaposlen u Upravi za stambene poslove, kao zamenik predsednika Više stambene komisije, a zatim u trajanju od 12 meseci i zastupnik predsednika više stambene komisije. Radeći svoj posao po zakonu i u skladu sa propisima, nije mogao ni da nasluti šta ga čeka. Naredba o prestanku službe doneta je preko noći iako je ispunjavao sve uslove za radno mesto. Radno mesto nije ukinuto,a on nije proglašen viškom.

Prethodno, Ministarstvo se oglasilo sa navodima da pukovnik bespravno koristi dva stana, međutim porodica je to demantovala. Pukovnik Lalović se u pomenutu garsonjeru uselio 1995.godine kao podstanar i plaćao je kiriju vlasniku stana koji je bio PRIVATNO LICE, čekajući dodelu jedinog stana na B.Kosi, a sada pripisuju pukovniku stan koji je zapečaćen i sa kojim on nema veze, kako se navodi u demantu. U komentarima ispod videa priložena su dokumenta u kojima je potvrđeno da je pukovnik garsonjeru koristio kao podstanar.

Sporni momenat bio je kada je pukovnik Lalović primetio samovolju ministra vojnog (tada P. Davinića), koji mimo Ustava, zakona, opštih akata i pravilnika o dodeli stanova vrši odabir stanova i izbor lica kojima će te stanove dodeliti bez redosleda – rang liste. (Slučaj naređenja da se dodeli stan po rešenju Up-1 br 474-6/05 27.7.2005. godine – stan službeni, trosoban, lice iz druge grupe, ne pripada mu ni ta kategorija stana, ni prvenstvo o izuzimanju molbe za dodelu stana, ali po naređenju ministra SVE je 27.7.2005. urađeno i stan dodeljen.)

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.