NENAJAVLJENO "ČEŠLJANJE" TAKSISTA KOD BEOGRADSKOG AERODROMA: Oduzeta VOZILA, a pronađeno i ORUŽJE!
Aerodrom, Foto: Dragan Kadić

prekontrolisano više stotina taksista

NENAJAVLJENO "ČEŠLJANJE" TAKSISTA KOD BEOGRADSKOG AERODROMA: Oduzeta VOZILA, a pronađeno i ORUŽJE!

Vršilac dužnosti pomoćnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Ivan Divac rekao je da od formiranja radne grupe se sprovode konstantne akcije na aerodromu

Objavljeno: 12:32h

Policija i Komunalna milicija sinoć su nenajavljeno proveravali taksiste kod aerodroma "Nikola Tesla".

Kako piše RTS, prekontrolisano je više stotina taksista. Protiv četiri osobe je napisana odgovarajuća prekršajna i krivična prijava. Oduzeta su dva vozila pod sumnjom da je njima počinjeno krivično delo.

Kod jedne osobe pronađeni nož i suzavac.

Na aerodromu važi poseban režim rada taksista, pa je policija od njih tražila na uvid dozvolu za prevoz sa aerodroma, kao i vaučer za prevoz putnika.

Provera taksista je rezultat rada zajedničke radne grupe za suzbijanje "divljih" taksista, koju su u aprilu formirali Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Aerodrom Nikola Tesla
foto: Aleksandar Jovanović Cile

"Od početka rada radne grupe, taksi prevoz na aerodromu je uređen kontrolnim sistemom, rampama, kao i posebnim prilazom za taksi vozila", ističe MUP u saopštenju.

Vršilac dužnosti pomoćnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Ivan Divac rekao je da od formiranja radne grupe se sprovode konstantne akcije na aerodromu.

"Pored toga vrše se i pojedinačne kontrole kao što je ova večeras kada je organizovan punkt. Ono što svi znamo je da je određena grupa taksista zarađivala velike količine novca i oni neće tako lako odustati i to govori podatak da i tri meseca nakon formiranja radne grupe postoje grupe koje misle da mogu da rade mimo propisa i pravila", kaže Divac.

Prema njegovim rečima, poruka svima je da država neće odustati, akcije će biti nastavljene i neće biti krađe putnika koji dolete u Srbiju.

Bonus video:

01:11

DIVLJI TAKSISTI GODIŠNJE ZARADE 3 MILIONA EVRA?! Ovo su im glavne lokacije, stručnjak skrenuo pažnju: EVO KOME DA PRIJAVITE KRAĐU!

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.