ODZVONILO DIVLJIM TAKSISTIMA NA BEOGRADSKOM AERODROMU? Ovako će izgledati AKCIJA REGULISANJA njihovih vozila!
Aerodrom, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

akcija aerodromskog obezbeđenja

ODZVONILO DIVLJIM TAKSISTIMA NA BEOGRADSKOM AERODROMU? Ovako će izgledati AKCIJA REGULISANJA njihovih vozila!

Kako smo najavili danas je krenula kordinirana akcija aerodromskom obezbeđenja, kako bi se rešio višedecenijski problem divljih taksista

Objavljeno: 14:08h

Povodom dugogodišnjeg problema sa neregularnim taksistima reagovala je Vlada Srbije, i doneta je doluka da se "divlji" taksisti oštro kontrolišu na aerodromu "Nikola Tesla".

Akcija regulisanja taksista na aerodromu zvanično je počela danas, a pomoćnik ministra građevinarstva i infrastrukture Ivan Divac otkrio je za "Telegraf" detalje ove promene.

"Kako smo najavili, danas je krenula koordinirana akcija aerodromskog obezbeđenja kako bi se rešio višedecenijski problem divljih taksista. Ovde konačno mora da se zna za red, da regularni taksisti rade posao sa vaučerima, a da divljih taksista nema. Oni se jesu povukli, ali ako misle da će se sve vratiti na staro - neće, ovo je nova realnost i ovo je novo stanje koje će trajati dok postoji aerodrom - rekao nam je Ivan Divac.

Taksi
Taksifoto: Profimedia

Za sve putnike će biti dostupni vaučeri.

"Dobili smo jedan reprezentzativni aerodrom, koji je čvor vazdušnog saobraćaja kako za naše prostore, tako i za EU. Ova zona u kojoj sada stojim bila je zona gde su bili svi taksisti, ali sada ih nema i napolju na parkingu ih takođe nema. Od sada će svi putnici kupovati vaučere, na kojim će biti tačan iznos rute i novac daju vozaču. Vaučere svi mogu da kupe na Taksi infopultu, a ukoliko neko ne primeti pult, biće još jedan napolju. Znači, takisti ne smeju da voze na taksimetar i ne smeju da dogovaraju cenu vožnje, inače, jedan vaučer je za jednu vožnju, i nije bitan broj putnika - dodao je Divac.

Oduzimanje taksi dozvole kao jedan vid kazne za nepoštovanje odluke.

"Imali smo problem sa taksistima koji su krali narod, tako da će naša akcija biti usmerena u pravcu regularnih taksi prevoznika. Ono što ćemo mi tražiti od Grada Beograda, jesu kazne za neregularne taksiste, pa čak i oduzimanje taksi dozvole ukoliko neko radi van propisa. Svaki taksista mora biti uređen, jer je on ogledalo države", dodao je Divac.

Bonus video:

01:11

DIVLJI TAKSISTI GODIŠNJE ZARADE 3 MILIONA EVRA?! Ovo su im glavne lokacije, stručnjak skrenuo pažnju: EVO KOME DA PRIJAVITE KRAĐU!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.