"BELI" IZLAZE NA BEOGRADSKE ULICE, BIĆE U SVAKOJ OPŠTINI: Ovako su raspoređeni, a ovo je plan za 2023. godinu!
Komunalna policija, Foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

pomoć građanima

"BELI" IZLAZE NA BEOGRADSKE ULICE, BIĆE U SVAKOJ OPŠTINI: Ovako su raspoređeni, a ovo je plan za 2023. godinu!

Ovi kontejneri biće postavljeni na 101 lokaciji u srpskoj prestonici, a za ovaj projekat je izdvojen novac iz budžeta za 2023. godinu

Objavljeno:

Širom Beograda do kraja sledeće godine biće postavljeni kontejneri u kojima će se nalaziti "Beli", odnosno pripadnici Službe javnog reda i Komunalne milicije, kako bi građanima mogli da uskoče u pomoć kad god za to ima povoda.

Ovi kontejneri biće postavljeni na 101 lokaciji u srpskoj prestonici, a za ovaj projekat je izdvojen novac iz budžeta za 2023. godinu.

Iako su oni načelno preuzeli naziv od pripadnika Komunalne milicije, nisu i njihov celokupni posao, pa će "Beli" svakim danom biti sve prisutniji na gradskim ulicama, kako bi u uvek mogli da se nađu građanima na raspolaganju.

Ti kontejneri, odnosno štabovi, biće prisutni u svim gradskim opštinama, "Beli" će dežurati u njima, i građanske probleme moći će brže i na lakši način da prenesu određenim komunalnim službama.

Komunalna policija
foto: Dragana Udovičić

"Beli" će primedbe prosleđivati osnovnoj unutrašnjoj jedinici koja je nadležna za komunikaciju sa građanima, odakle su dužni da u roku od 72 sata obaveste ljude koji su prijavili neprijatnu situaciju. Povodom načina funkcionisanja "Belih" nedavno se oglasio i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić koji je istakao da će Grad u naredne dve godine biti potrebno više stotina ljudi za taj posao kako bi ta služba zaživela.

Takođe, Šapić je podsetio da ih trenutno ima 400, ali da je neophodno da na prestoničkim ulicama ima oko 1.000 "Belih".

Jedinstveni broj za probleme

Građani će svojekomunalne probleme moći i da prijavljuju na broj 11-0-11, koji bi Uprava Grada trebalo da aktivira do kraja godine.

Na ovom jedinstvenom broju, Beograđani će moći da dobiju odgovore na pitanja kada će da dobiju vodu, kakvi su to radovi u njihovom komšiluku, zašto je zgrada ostala bez struje...

Trenutno se radi na sinhronizaciji svih gradskih sekretarijata i javnih preduzeća.

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.