"OKO SOKOLOVO" ZVANIČNO I NA ZLATIBORU: Neće više biti DIVLJEG parkiranja!
Ilustracija, Foto: RINA

konačno!

"OKO SOKOLOVO" ZVANIČNO I NA ZLATIBORU: Neće više biti DIVLJEG parkiranja!

KJP Zlatibor kupilo je vozilo za ovu namenu, a softver je nabavljen u saradnji sa beogrdskim Parking servisom

Objavljeno:

Na Zlatiboru se od juna počelo sa primenom savremenog sistema za nadzor i regulaciju saobraćaja „Oko sokolovo“. Ovaj sistem namenjen je suzbijanju nepropisnog parkiranja i drugih komunalnih prekršaja, a pokriva gotovo sve ulice na Zlatiboru i glavnu ulicu u naseljenom mestu Čajetina.

"Ovaj korak smo preduzeli prvenstveno zbog nesavesnih vozača koji svoje automobile nepropisno parkiraju na trotoarima, pešačkim prelazima i zelenim površinama, ali i parking mestima koja nisu namenjena njima – kao što je slučaj sa mestima za osobe sa invaliditetom", kažu u opštini Čajetina.

KJP Zlatibor kupilo je vozilo za ovu namenu, a softver je nabavljen u saradnji sa beogrdskim Parking servisom.

1 / 3 Foto: Printscreen/youtube/ RTS SAT - Zvanični kanal

"Na Zlatiboru ima dovoljno parking mesta, samo u poslednjih godinu dana otvoreno je skoro hiljadu parking mesta na nekoliko lokacija, a za oko mesec dana otvorićemo i javnu garažu na tri nivoa, kod početne stanice gondole, rekao je za RINU Srđan Pantović, direktor KJP Zlatibor.

On je dodao da je sa ugostiteljima postignut dogovor da višak parking mesta ustupe trećim licima tako da vozači više nemaju opravdanja da svoja vozila parkiraju na javnim površinama, već će se parkiranje kontrolisati upravo sistemom Oko sokolovo.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.