KOMUNALNA POLICIJA OD UTORKA KREĆE U AKCIJU: Evo ko će joj BITI NA METI!
Komunalna policija, Foto: Damir Dervišagić

važno

KOMUNALNA POLICIJA OD UTORKA KREĆE U AKCIJU: Evo ko će joj BITI NA METI!

Direktor Komunalne policije Ivan Divac potvrdio je da je nivo buke u toku dana 65, ali je istakao da se razlikuje nivo buke u toku dana i noći

Objavljeno:

Beogradska Komunalna milicija od utorka počinje sa merenjem i kontrolisanjem nivoa buke u gradu, sa ciljem da se zaštite građani koji žele da žive mirno i imaju miran san, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"Konačno ćemo uvesti red po tom pitanju. To sam obećao građanima u Beogradu, dok se ja- pitam, tako će biti - kazao je Vesić za televiziju Pink.

On je rekao da je kupljen aparat za kontrolu buke, na osnovu novog zakona i da komunalna milicija počinje sa kontrolom od utorka.

- Na licu mesta će moći da utvrde nivo buke. Dozvoljeni nivo buke je 65 jedinica. Milicajci će moći da dođu do restorana i da izmere nivo buke - objasnio je Vesić.

On je pozvao sve vlasnike restorana, kafića, da nastave da normalno rade, ali da pritom ne ometaju građane.

- Neka rade, ali to ne znači da mogu da ometaju život komšija - dodao je Vesić.

On je, takođe, rekao da će Komunalna milicija uskoro dobiti nove uniforme, i dodao da je grad naručio jedan čamac koji će kontrolisati komunalni red na vodi i u objektima pored vode.

Takođe, biće pokrenut sajt gde će pravna i fizička lica moći u svakom trenutku da vide da li eventualno postoji kazna protiv njih zbog kršenja komunalnog reda.

Direktor Komunalne policije Ivan Divac potvrdio je da je nivo buke u toku dana 65, ali je istakao da se razlikuje nivo buke u toku dana i noći.

- Bićemo striktni u poštovanju reda, a tako će biti i sa bukom. Određene su zone, građani će moći da vide kojoj zoni pripadaju. Prvi dan, u utorak, dobiće samo opomene, od srede nema praštanja - dodao je Divac.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.