CENA SVESKE U BG KAO KILOGRAM MESA: Roditeljima će se DIĆI KOSA NA GLAVI kada vide ove basnoslovne CIFRE! (FOTO)
Sveske, Foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad_, printscreen/instagram/serbialive_beograd, Marina Lopičić

a šta ih tek čeka

CENA SVESKE U BG KAO KILOGRAM MESA: Roditeljima će se DIĆI KOSA NA GLAVI kada vide ove basnoslovne CIFRE! (FOTO)

Fotografije koje su osvanule na društvenim mrežama, šokirale su građane, a najviše roditelje čija deca u septembru idu u školu

Objavljeno: 13:39h

Rančevi, sveske, olovke, flomasteri, tempere, blokovi za crtanje, pernice, lenjiri samo su deo bogatog materijala koji je neophodan za početak škole.

Najjeftinija opcija definitivno je kupovina u kineskim radnjama i supermarketima, dok je najskuplje u knjižarama i dečijim prodavnicama.

Đaci
Đacifoto: Marina Lopičić

Ali u eri masovnog poskupljenja na svim poljima, ni ta pravila više ne važe, a u to se svakodnevno uveravamo.

Fotografije koje su osvanule na društvenim mrežama, šokirale su građane, a najviše roditelje čija deca u septembru idu u školu.

Naime, u dva poznata supermarketa uveliko je počela prodaja školskog materijala, te su određeni pribori već istaknuti na vidnim mestima, po navodno "akcijskim cenama".

U jednom cena sveske veličine A4 sa spiralom i 1000 listova, iznosi neverovatnih 1300 dinara.

Sveska
foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad_

U drugom marketu, još šokantija cena sveske veličine A5 i 96 lista, je čak 515 dinara.

Sveska
foto: printscreen/instagram/serbialive_beograd

A važno je napomenuti da jedan đak ne može krenuti u školu bez minimum 10 svezaka, i da pored ovog, roditelji njima moraju da obezbede udžbenike, ranac, ceo pribor za pisanje i crtanje i sve druge potrebne elemente koje nastavnici/učitelji od njih očekuju da nose u školu.

Cena prve sveske asocirala nas je na aktuelne cene svinjog mesa o kojima smo nedavno pisali, a povodom odluke koju je Vlada donela o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica.

Naime, kilogram svinjkog mesa trenutno košta između 1000 i 1300 dinara. Juneće meso je čak i skuplje, ali se danas piletina najčešće konzumira u srpskim domovima s obzirom na to da je najjeftinija vrsta mesa koju možete pronaći u mesarama.

A danas se dosta namirnica i stvari može naći na spisku "osnovnih životnih namirnica", između ostalog i sveske o kojima smo pisali.

Naravno, može se naći i neka jeftinija varijanta školskog pribora, ali pitanje je koliko će takvih biti u ponudi kada bude krenula "navala" prd početak školske godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.