ER SRBIJA U JULU OBORILA REKORD: Prevezli su više od 400.000 putnika!
Er Srbija, Foto: RINA

VAZDUŠNE LUKE

ER SRBIJA U JULU OBORILA REKORD: Prevezli su više od 400.000 putnika!

Er Srbija očekuje da će broj njenih putnika u julu ove godine činiti više od 55 odsto od ukupnog broja putnika koji su putovali preko Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu

Objavljeno:

Er Srbija je tokom jula preko matičnog aerodroma u Beogradu, kao i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu, prevezla više od 400.000 putnika u redovnom i čarter-saobraćaju, saopšteno je danas.

To je najveći broj prevezenih putnika za mesec dana još od oktobra 2013. godine, od kada kompanija posluje pod sadašnjim imenom.

Broj prevezenih putnika u julu ove godine veći je za 47 odsto u odnosu na isti mesec 2021. godine, kada je srpska nacionalna avio-kompanija prevezla 276.101 putnika. Takodje, broj putnika je za devet odsto veći i u odnosu na do sada rekordnu poslednju pretpandemijsku 2019. godinu, kada je prevezeno 372.839 putnika.

Er Srbija očekuje da će broj njenih putnika u julu ove godine činiti više od 55 odsto od ukupnog broja putnika koji su putovali preko Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu."Rezultati koje smo postigli tokom jula dobar su pokazatelj da smo doneli ispravne i pravovremene poslovne odluke, kada je reč o organizaciji saobraćaja za ovu letnju sezonu. Tu pre svega mislim na strateško pokretanje novih turističkih destinacija, među kojima su one u Italiji i Španiji naišle na najveći odziv putnika u letnjoj sezoni. Rezultat je svakako i posledica dodatnog rasta čarter-saobraćaja za oko 37 odsto u ovoj sezoni u odnosu na 2019. godinu", rekao je direktor komercijale i strategije Er Srbije Boško Rupić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media