"ŽENA I JA TRAŽIMO DEVOJKU DA RADI U KUĆI, EVO ŠTA DOBIJA ZAUZVRAT" Oglas u BG RAZJARIO društvene mreže (FOTO)
Stan, Foto: Profimedia

DA LI JE REALNO?

"ŽENA I JA TRAŽIMO DEVOJKU DA RADI U KUĆI, EVO ŠTA DOBIJA ZAUZVRAT" Oglas u BG RAZJARIO društvene mreže (FOTO)

"To se zove Au-pair i to se plaća"

Objavljeno:

Oglas jednog muškarca na stranici za izdavanje stanova u Beogradu podigao je veliku prašinu na Fejsbuku zbog onoga što se u njemu nudi smeštaj i posao - ali od zarade nigde ni reči.

U grupi "Izdavanje stanova - Beograd" svakodnevno završi na desetine oglasa, uglavnom jednoličnih i običnih, u kojima se nudi smeštaj uz fotografije i priloženu cenu.

S obzirom na to da je život u glavnom gradu sve skuplji, ne čudi ni činjenica da više ne možete da živite u širem delu grada za 200 evra, kako je to bilo do pre samo nekoliko godina.

Ipak, kada pomislite da ste sve videli, povremeno iskoči oglas koji pomeri granice normalnog, pa zvuči kao da je neko seo za kompjuter i izbacio lažan oglas kako bi video ko će se upecati. Jedan od članova pomenute Fejsbuk grupe postavio je oglas sa sledećim sadržajem:

Oglas
foto: Printscreen Facebook

"Bračni par sa detetom traži devojku koja bi živela kod nas u kući bez ikakvih obaveza plaćanja. Potrebno je pomaganje oko kuće, oko pranja sudova, spremanje kuće itd. Ništa zahtevno", piše u oglasu uz fotografiju kuhinje koja je ilustracija, ali ne odudara od realnosti devojke koja prihvati ovu prilično konfuznu ponudu.

"Dakle, tražimo služavku koja može besplatno da živi kod nas bez ikakve plate?"

"A, ovo joj je radno mesto?"

"Imaće izlete u dnevnu sobu"

"Šta fali tome? Dok bi platila sobu i troškove eto ti plate. Ako radi po 2-3 sata dnevno to je sasvim ok"

"I par navrata sam ovde videla da žene nude da brini o kući ili nekoj osobi u zamenu za stanovanje. Ovo je isto to!"

"To se zove Au-pair i to se plaća"

"Ovo je baš ucenjivanje, ta devojka neće moći ništa drugo da radi i da ima neki dinar za sebe. Nema ni svoju privatnost, džaba joj smeštaj i sve", komentari su ljudi ispod oglasa koji nisu mogli da se usklade da li je oglas moralan ili ne.

Ipak, svi su se složili da bi devojka morala biti plaćena za posao, a neke je ovaj oglas podsetio na Irfana Mensura u filmu "Laf u srcu", koji je živeo kod Milene Dravić i Nikole Simića.

Šta vi kažete, da li biste prihvatili ovakav posao na neviđeno i da li je u redu raditi za džabe u zamenu za smeštaj?

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.