PRIČALI SMO SA MLADIĆEM KOJI PRODAJE LOBANJE I GUŠTERE PREKO OGLASA: O njemu bruji Srbija, a ovo je ISTINA! (FOTO)
Lobanje, Foto: Privatna arhiva, Profimedia

bizarno

PRIČALI SMO SA MLADIĆEM KOJI PRODAJE LOBANJE I GUŠTERE PREKO OGLASA: O njemu bruji Srbija, a ovo je ISTINA! (FOTO)

Prodavac je na pomenutom sajtu upisan pod pseudonimom "Milivoj", a portal Espreso.rs je pokušao da ga kontaktira, ali smo odgovor dobili malo kasnije

Objavljeno:

Kako smo već pisali, na poznatom sajtu "Kupujem prodajem" pojavio se jedan od najbizarnijih oglasa. Objavljen je oglas za prodaju pod nazivom "pentagon kozijih lobanja", a u ponudi je 5 kozijih lobanja po ceni od 300 evra.

Lobanje koze
Lobanje koze foto: Printscreen/Kupujem prodajem

Inače, ovo nije jedina ponuda ovog prodavca, takođe se mogu naći i lobanje ovce, krave, svinje i kanisa. Osim toga, u ponudi je skelet jazavca kao i rogovi srne.

Prodavac je na pomenutom sajtu upisan pod pseudonimom "Milivoj", a portal Espreso.rs je pokušao da ga kontaktira, ali smo odgovor dobili malo kasnije.

1 / 5 Foto: Printscreen/Kupujem prodajem

U pitanju je radoznali mladić koji se odmalena bavi biologijom, želeo da ostane anoniman, ali je za portal Espreso.rs objasnio nešto više o svom hobiju.

"Svi skeleti i lobanje su prave, ja se bavim biologijom i imam dosta skeleta koje sam prikupio i odlučio sam da neke od njih pokušam da prodam, ima takođe mnogo toga što nisam okačio na oglas. Uglavnom sam ih pronalazio mrtve, pa sam ih čistio, koristio sam sve potrebno od rukavica, posebnih hemkalija, itd. Inače sam učenik srednje škole, bavim se time od osnovne škole i planiram da studiram medicinu. Nikada ništa nisam ubijao, sve sam pronalazio, osim ovih koza koje komšije imaju pa kada ih kolju oni meni daju glave.", rekao je naš sagovornik.

Pitali smo ga za skelet na oglasu, a zanimalo nas je i na koji način uspeva da napravi verodostojan skelet određene životinje.

1 / 6 Foto: Privatna arhiva

"To je jazavac, pronašao sam ga mrtvog na putu, očistio sam ga, povadio meso, nakon toga sledi proces kuvanja, pa čišćenje hemikalijama i na kraju od tih kostiju sastavljam skelet. Imam dosta knjiga koje me upućuju kako da sastavljam, a sada već imam i iskustva u tome jer sam sastavio baš dosta skeleta različitih životinja. Inače, ceo proces dosta dugo traje, tako da je potrebno vreme da bi se konačno dobio precizno napravljen skelet.", priča on.

Kako je ovaj nesvakidašnji hobi uzeo maha?

"Sve je krenulo sa jednom mačkom koju sam takođe pronašao mrtvu, ali tada nisam kuvao kosti, a onda sam vremenom naučio dosta toga i napredovao.", objašnjava naš sagovornik.

Ovo su neki od njegovih ručnik radova.

1 / 9 Foto: Privatna arhiva

Zašto baš "pentagon kozijih lobanja", zbog čega takav naslov?

"To je da privuče pažnju, taj oglas je senzionalistički, odnosno naslov je tu da privuče ljude da kliknu. Prošle godine sam baš dosta zaradio, prodao sam skelet lisice za 300 evra jednom lovcu iz Mladenovca.", rekao je.

Zbog čega se neko odluči da kupi lobanju životinje ili skelet, ko se najčešće javlja na oglase?

"Uglavnom sam dobijao pozive od lovaca i kolekcionara, pitao me jedan čovek prošle godine koji se bavi crnom magijom, to je recimo zanimljivo, zvao me i počeo da priča o tome, mene to ne zanima niti znam bilo šta o tome, u pitanju je bila lobanja psa i ja sam mu to poslao. Ako se ne varam u pitanju je bila južna Srbija. Sve u svemu, ja sam mu to poslao, on je meni uplatio 2000 dinara i to je sve.", ispričao je on za portal Espreso.rs.

Možda najbizarnije od svega ovoga jeste gušter. U pitanju je, kako je prodavac naveo "lep mali gušter sasušen". Cena ove bizarnosti nije navedena, a prodavac nam je ispričao i zašto baš gušter.

Gušter
Gušterfoto: Printscreen/Kupujem prodajem

"Sasušenog guštera sam našao u jednoj šumici nedaleko od kuće. Kolekcionari vole da kupuju sve što je estetično. Probao sam čisto fore radi da vidim da li bi neko hteo i guštera, ali za sada niko još nije tražio guštera. Uglavnom poenta je bila da privučem pažnju, da bih prodao ostalo što je često znalo da upali.", ispričao je naš sagovornik.

Bonus video:

08:33

NAJPOŽELJNIJI RADNICI GRADSKE ČISTOĆE U ESPRESO IZAZOVU ZA DAN ZALJUBLJENIH: Beograđanke načisto ODLEPILE!

(Espreso/D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.