"OGLAS IZ SNOVA" ZA SPREMAČICE PODIGAO BURU NA MREŽAMA U SRBIJI: A onda su otkrili ŠOK ISTINU! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen, Profimedia, Marina Lopičić

OBRT!

"OGLAS IZ SNOVA" ZA SPREMAČICE PODIGAO BURU NA MREŽAMA U SRBIJI: A onda su otkrili ŠOK ISTINU! (FOTO)

Priznaćete, krajolik u kojem bi svako ko traži ovu vrstu posla voleo da radi, pogotovo po uslovima koji su opisani

Objavljeno: 09:49h

Kod poslovnih ponuda u kojima se nude idealni uslovi svakako treba biti oprezan, ali neminovno je da lepa obećanja privlače pažnju. Tako je i sa aktuelnimoglasom na jednoj od novosadskih Fejsbuk grupa, gde najpre u oči upadaju fotografije prelepe vile, a potom i opis uslova rada za devojku koja bi je spremala.

- Pozdrav, burazer i ja tražimo ženu ili devojku za spremanje kuće. Većinu vremena provodimo u firmi tako da dosta nismo prisutni u kući, stoga se daje potpuna sloboda i kombinuje se prema vašim uslovima. Prevoz bi bio na naš račun, kao i obrok, samo se dogovorimo. O plaćanju ne treba da brinete, sve kako vi kažete, ispoštovaćemo! Kuća je na Veterniku, glavna kuća i sporedna imaju ukupno oko 550 m2. Na vama je kako želite da radite, kao što sam napisao, potpuna sloboda - glasi tekst oglasa koji je juče postavljen u grupi u kojoj se traže ili nude poslovi u Novom Sadu a prenosi portal mojnovisad.com.

Na slikama je prikazana lepa bela vila sa uređenim dvorištem, gde samo fali more u pozadini. Priznaćete, krajolik u kojem bi svako ko traži ovu vrstu posla voleo da radi, pogotovo po uslovima koji su opisani.

Oglas
foto: Printscreen/Facebook

Nekoliko osoba je tagovalo ili preporučilo svoje prijateljice, a neke sugrađanke su napisale da se javljaju za posao.

Međutim, usledile su i zanimljive reakcije, svaka na svoj način.

- Možeš i da napišeš gde držiš pare i zlato da ti ne bi nove domaćice preturale po kući bezveze - napisao je jedan Novosađanin, uz topli savet vlasniku da se dobro raspita koga pušta u kuću.

- Jel' vi tražite ženu da se ženite ili šta? Pa, ovu kuću, ako je stvarno vaša, treba tri žene minimum da bi je sređivale - dodao je neko.

Bilo je i komentara od "blago toj ženici", do nepoverenja u istinitost oglasa, gde su prvenstveno ženske osobe bile sumnjičave, uz opaske kako tu "nisu čista posla".

- Trenutno mi je svašta prošlo kroz glavu... Kako žene lako nasednu na slatkorečivost. Pazite se, uvek sve proverite - upozorila je jedna sugrađanka.

Sledeća komentatorka objave proverila je profil osobe koja je postavila oglas, te iznela da piše kako živi u drugom mestu, a kuća je u Veterniku, ali ju je već sledeća pokušala "ućutkati".

- Momci su napisali korektan oglas, kome se sviđa, neka prihvati, kome ne, neka zaobiđe... Stvar je prosta - dala je ona svoje mišljenje.

Ipak, sumnjičavi se nisu lako "dali".

- Šta da prihvati? Lažni oglas? Ljudi sa ovakvim kućama ne traže preko FB nekoga za spremanje, takođe ne kače fotografiju kuće. Inače, ova kuća se izdaje za 2.000 evra - nadovezala se sledeća osoba, a usledili su zaključci da niko pametan ne bi stavio fotografiju kuće i napisao da po ceo dan nisu u njoj.

Oglas
foto: Printscree/Facebook

Najupornija učesnica posta kontaktirala je agenta koji izdaje kuću i saznala da je ta vila u Veterniku data i u prodaju, po ceni od 721.000 evra, te je priložila i skrinšotove kao dokaz, te su se neki složili da se "iz aviona vidi da je oglas fejk".

Inače, osobe kojima je ova usluga potrebna često se žale da je jako teško naći osobu za spremanje, iako se njihove satnice kreću od 500 dinara pa naviše.

Kako god da bilo, evidentno je da opreza nikad nije dosta, bilo da zapošljavate nekog ili tražite posao.

(Espreso / Mojnovisad.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.