PUTIN U RUSIJI KRIJE BOGATSVO NA MESTU KOJE NIJE BILO POZNATO: Sada je isplivala velika tajna, svet u šoku!
Ostrvo/ilustracija, Foto: printscreen

bogatstvo

PUTIN U RUSIJI KRIJE BOGATSVO NA MESTU KOJE NIJE BILO POZNATO: Sada je isplivala velika tajna, svet u šoku!

Dubina ovog bunara je 13.500 metara a horizontalan domet iznosi 12.033 metara.

Objavljeno:

Ostrvo Sahalin u Pacifiku koje se nalazi severno od Japana, najveće je u Rusiji. Njegova površina iznosi 76.400 kilometara, a neverovatna dužina od 948 kilometara u pravcu sever-jug čini ovo ostrvo prepoznatljivim.

Međutim, ovo nije karakteristika po kojoj je ono najpoznatije, postoji nešto što je mnogo značajnije i uticajnije od njegove veličine.

Na ostrvu je 1996. godine otkriveno da u obalnom području na površini od oko 20.000 kilometara kvadratnih postoje zalihe 700 miliona tona nafte i 2.500 milijardi metara kubnih zemnog gasa! Količina rezervi je slična onoj u Severnom moru.

Rusija je 2004. godine potpisala sa Japanom ugovor o prodaji zemnog gasa u tečnom stanju.

Ostrvo bogato naftom i zemnim gasom broji oko 500.000 stanovnika. Čak je do 1991. godine predstavljalo specijalnu vojnu zonu sa ograničenim pravima pristupa, ali se još uvek izdaju posebne dozvole za posetu određenim delovima ostrva.

Inače, na ovoj lokaciji je nedavno završena najveća bušotina u okviru projekta "Sahalin-1", koji već ima 9 od 10 najdužih bunara na svetu. Dubina ovog bunara je 13.500 metara a horizontalan domet iznosi 12.033 metara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.