BUDUĆNOST SLAVILA USRED BEOGRADA: Zvezdin prvi poraz posle velike borbe na parketu!
Foto: Starsport©

aba liga, 9. kolo

BUDUĆNOST SLAVILA USRED BEOGRADA: Zvezdin prvi poraz posle velike borbe na parketu!

Sve dešavanja sa meča pratili ste na Espreso.co.rs

Objavljeno: 20:18h

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su prvi poraz ove sezone u ABA ligi, pošto su u derbiju 9. kola u Beogradu izgubili meč sa ekipom Budućnosti sa 67:65.

Podgoričani su veći deo meča imali prednost, a do pobede su stigli u dramatičnoj završnici i ostali jedini neporaženi tim u takmičenju.

Goste je predvodio Nikola Ivanović sa 20 poena, zanimljivio sve u prvom poluvremenu, dok je Džastin Kobs postigao dodao11.

Kod Zvezde Dejan Davidovac imao je 13 poena i 10 skokova, Tejlor Ročesti ubacio je 11, a Džordan Lojd 10 poena.

Sve dešavanja sa meča pratili ste na Espreso.co.rs!

IV ČETVRTINA 65:67

Veoma, veoma tvrd meč! Budućnost vodi sa 63:60, poene je dao Kobs, ali čini se da je pre toga Ivanović prešao pola sa loptom, ali sudije se nisu oglasile. Reagovao je Saša Obradović tajm-autom.

Nije to mnogo pomoglo pa na dva i po minuta do kraja gosti vode sa 65:60.

Veoma je napeto na nešto manje od dva minuta do kraja. O'Brajant polovičan sa bacanja, 67:63 gubi Zvezda.

Zvezda nije koristila neke otvorene šuteve i upala u problem, pa je Budućnost slavila. Pametno je potrošen poslednji napad.

III ČETVRTINA 55:56

Imala je Budućnost na početku deonice i osam peona prednosti, ali Zvezda se vratila. Davidovac i Volden su prvo dali veštačko disanje trojkama, a ptom je došlo do praznog hoda u igri. To je prekinuo Tejlor Rpčesti neverovatnim poenima.

Što se tiče crveno-belih Ročesti ima 11 poena, Davidovac 9, Kuridža 7.

Biće ovde veselo do kraja...

II ČETVRTINA 39:44

Crveno-beli su bolje krenuli, ali setija 5-0 Budućnosti i samo pola koša prednosti (25:24). Mogli su Crnogorci i da povedu, ali Nikolić pravi korake. Velika borba je bila na terenu, a tri minuta pre kraja imamo i egal (33:33). Sjajno je krenuo da služi šut i jedne i druge. Nikola Ivanović je inspirisan i ima 20 poena i ubedljivo je najefikasniji na utakmici. Na kraju je na njegovim krilima Budućnost došla i do prednosti od 44:39.

Džordan Lojd je na kraju dao koš za dva uz zvuk sirene.

I ČETVRTINA 20:17

Crvena zvezda vodi posle prvih deset minuta. Meč je počeo nešto tvrđe, ali su se vremenom odbrane olabavile. Posle pet minuta igre je krenula rezultatska klackalica. Kuridža ima četiri poena, kao i Davidovac. Kobs i Ivanović su sa druge strane najraspoloženiji sa po šest koševa. Čak sedam igrača Zvezde se upisalu u strelce!

Oba tima gađaju trojke 1/4... Ono pravo tek sledi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.