SLOVENIJA ZABELEŽILA SKOK U BROJU OBOLELIH: 5 osoba preminulo od korona virusa
Bolnica, Foto: Profimedia

PANDEMIJA

SLOVENIJA ZABELEŽILA SKOK U BROJU OBOLELIH: 5 osoba preminulo od korona virusa

Stopa 14-dnevne incidencije na 100.000 stanovnika porasla je za skoro trideset, na 1.179, dok je sedmodnevni prosek novih dnevnih slučajeva skočio za skoro devedeset na 1.742, prema podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje (NIJZ)

Objavljeno:

Slovenija je prijavila 3.141 novi slučaj korona virusa za poslednja 24 sata , što je i više od 20 odsto povećanje u odnosu na nedelju ranije i najveća dnevna brojka od 18. februara.

Ukupan broj hospitalizacija zbog kovid-19 je takođe blago porastao, sa 269 pacijenata u poslednjem danu, ali je broj onih na intenzivnoj nezi ostao na nivou od 74, dok je pet bolesnika umrlo od posledica ove bolesti, pokazuju vladini podaci, prenosi STA.

Stopa 14-dnevne incidencije na 100.000 stanovnika porasla je za skoro trideset, na 1.179, dok je sedmodnevni prosek novih dnevnih slučajeva skočio za skoro devedeset na 1.742, prema podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje (NIJZ).

1 / 5 Foto: EPA-EFE/ JAGADEESH NV

NIJZ procenjuje da sada u zemlji ima skoro 25.000 aktivnih slučajeva, što je skoro hiljadu više nego dan ranije, a ukupan broj slučajeva je počeo da raste dve nedelje nakon popuštanja većine ograničenja, prenosi STA.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.