JANŠA: Slovenija osuđuje odluku Rusije da prizna DNR i LNR
Janez Janša, Foto: BETA/Tina KOSEC

PREMIJER

JANŠA: Slovenija osuđuje odluku Rusije da prizna DNR i LNR

Janša je naveo da je rusko priznanje Donjecka i Luganska očigledno kršenje međunarodnog prava i dogovora iz Budimpešte i Minska

Objavljeno:

Slovenački premijer Janez Janša osudio je odluku Rusije da prizna samoproglašene republike u Donjecku i Lugansku i pozvao Evropsku uniju da ponudi Ukrajini perspektivu punopravnog članstva.

Janša je naveo da je rusko priznanje Donjecka i Luganska očigledno kršenje međunarodnog prava i dogovora iz Budimpešte i Minska, prenosi Hina.

- Slovenija osuđuje taj nezakonit čin. EU mora Ukrajini ponuditi perspektivu punopravnog članstva - napisao je predsednik slovenačke vlade na Tviteru.

Janša se juče u Sloveniji sastao sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, a nakon susreta dvojica zvaničnika su se založili za deeskalaciju sukoba i politicko rešenje krize oko Ukrajine.

Janša je nakon sastanka sa Orbanom rekao da u slučaju eskalacije tog konflikta ne bi bilo pobednika, posebno zbog stepena razvoja vojne tehnologije i dodao da bi to morali znati "svi koji zveckaju oružjem".

1 / 5 Foto: Profimedia

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.