PUTIN DOBIJA RAZNE SAVETE KAKO DA NASTAVI OPERACIJU U UKRAJINI: Peskov o NEMILOSRDNOM predlogu čečenskog lidera!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

IMA OPCIJE

PUTIN DOBIJA RAZNE SAVETE KAKO DA NASTAVI OPERACIJU U UKRAJINI: Peskov o NEMILOSRDNOM predlogu čečenskog lidera!

Iznad mojih nadležnosti je da komentarišem pitanja ratne tehnike

Objavljeno:

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da predsednik Rusije Vladimir Putin dobija savete o tome kako da nastavi sa operacijom u Ukrajini.

- Predsednik Putin dobija različite predloge kako da nastavi specijalnu operaciju u Ukrajini i na njemu je da odluči koju opciju da izabere - rekao je u Peskov, komentarišući apel čečenskog lidera Ramzana Kadirova Putinu da naredi trupe da zauzmu Kijev i Harkov i "okončaju operaciju u par dana".

1 / 6 Foto: Profimedia

- Iznad mojih nadležnosti je da komentarišem pitanja ratne tehnike. Vrhovni komandant dobija informacije, uključujući i takve predloge. A na vrhovnom komandantu je da donosi odluke o tome koja sredstva će se koristiti za postići ciljeve ove operacije - rekao je on.

1 / 8 Foto: Profimedia

Podsetimo, lider Čečenije Ramzan Kadirov obratio se Putinu sa molbom da naredi vojsci da zauzmu Harkov, Kijev i druge ukrajinske gradove.

- Druže predsedniče, druže vrhovni komandante, više puta sam rekao da sam ja vaš pešadinac, spreman sam da dam svoj život za vas. Ali ne mogu da gledam kako ginu moji i naši vojnici Ministarstva odbrane, Nacionalne garde i drugih struktura. Molim vas da zažmurite na sve i dozvolite im da za dan-dva završe ono što se tamo dešava - napisao je Kadirov na Telegramu.

1 / 5 Foto: Profimedia

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.