PUTIN SE OGLASIO: Predsednik Rusije poslao SNAŽNU poruku!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

PUTIN SE OGLASIO: Predsednik Rusije poslao SNAŽNU poruku!

Osvrćući se na rusku specijalnu operaciju koja je u toku u Ukrajini, Putin je naglasio da Rusija odgovara samo na „negativne akcije drugih zemalja“

Objavljeno: 13:04h

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas se obratio putem video linka, prilikom ceremonije podizanja zastave, na feribotu „Maršal Rokosovski“.

Putin je rekao da Rusije nema zle namere prema komšijama.

- Savetovao bih i njima da ne eskaliraju situaciju, da ne nameću nikakva ograničenja. Sve svoje obaveze ispunjavamo i nastavićemo da ispunjavamo. Ne vidimo potrebu da zaoštravamo situaciju niti da pogoršavamo naše odnose - rekao je on.

Osvrćući se na rusku specijalnu operaciju koja je u toku u Ukrajini, Putin je naglasio da Rusija odgovara samo na „negativne akcije drugih zemalja“.

1 / 7 Foto: Profimedia

Govoreći o uticaju sankcija koje su uvele SAD i njihovi zapadni saveznici, Putin je obećao da će Moskva ispuniti svoje ekonomske obaveze prema drugim državama.

- Ako neko nije voljan da sarađuje sa Rusijom, to nas neće sprečiti da rešavamo svoje zadatke. Pobedićemo jer ćemo dobiti nova iskustva - rekao je Putin.

On je pozvao zemlje da „normalizuju odnose“ sa Rusijom.

- Zapadne zemlje u velikoj meri nastoje da odseku našu državu, ekonomskim sankcijama, zatvorenim vazdušnim prostorima i blokiranim lukama - rekao je Putin.

Potvrdio je da je ranije danas razgovarao sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Podsetimo, Lukašenko je danas rekao da je sa Putinom pričao o situaciji u Ukrajini. Njihov razgovor trajao je dva sata.

- Zapad je prionuo i neće pustiti dok ne pomisle da će se obračunati sa nama. Pokušajte da shvatite, guraju nas u rat u Ukrajini. Samo da se sada umešamo u ovaj sukob, gde nas ne očekuju, to bi bio poklon za njih - rekao je Lukašenko.

Podsetimo, Lukašenko je danas rekao da je sa Putinom pričao o situaciji u Ukrajini. Njihov razgovor trajao je dva sata.

1 / 5 Foto: EFE/SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.