UKRAJINCI POTOPILI SVOJ NAJBOLJI RATNI BROD? Pojavila se fotografija FREGATE kako tone na obali Crnog mora (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

SPREČILI RUSE DA JE PREUZMU

UKRAJINCI POTOPILI SVOJ NAJBOLJI RATNI BROD? Pojavila se fotografija FREGATE kako tone na obali Crnog mora (FOTO)

Fregata Getman Sagadajčnij puštena je u pogon pre 30 godina, 2014. je popravljena u brodogradilištu Ukrajina, a 2017. u Crnomorskom brodogradilištu

Objavljeno:

Fregatu Getman Sagajdačnij ukrajinska je mornarica potopila prvog dana ruskog napada u luci u Mikolaivu, tvrde tamošnji mediji. Bila je na remontu.

Perjanicu svoje mornarice, fregatu Getman Sagajdačnij, Ukrajinci su namerno potopili kako bi sprečili Ruse da je preuzmu, objavio je na Telegramu predsednik Regionalnog saveta Odese Oleksij Gončarenko (41).

Vest se munjevito proširila društvenim mrežama, a pojavila se i fotografija vojnog broda kako tone u luci u gradu Mikolaivu na severnoj obali Crnog mora.

Potapanje se navodno dogodilo prvoga dana ruskog napada na Ukrajinu 24. februara. Brod je bio onesposobljen, demontiranog oružja i bio je u luci na popravci, tvrdi Gončarenko.

Fregata Getman Sagadajčnij puštena je u pogon pre 30 godina, 2014. je popravljena u brodogradilištu Ukrajina, a 2017. u Crnomorskom brodogradilištu.

Manji tekući popravci nisu bili dovoljni pa su 2018. odlučili napraviti veliku promenu s dubokom rekonstrukcijom nakon čega bi brod trajao najmanje do 2031. godine, piše portal nevladine organizacije Ukrajinski vojni centar.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA

.(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.