HOROR, RUSKI TAJKUN PRONAĐEN MRTAV: Ovo su šokantni detalji
Foto: facebook

STRAŠNO!

HOROR, RUSKI TAJKUN PRONAĐEN MRTAV: Ovo su šokantni detalji

Telo Mihaila Votforda (66) pronašao je u ponedeljak baštovan na imanju Ventvort

Objavljeno: 11:31h

Ruski tajkun pronađen je obešen u svojoj garaži u kući na jednom od najekskluzivnijih imanja u Velikoj Britaniji.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA.

Telo Mihaila Votforda (66) pronašao je u ponedeljak baštovan na imanju Ventvort.

Votford, koji je otac troje dece, stekao je bogatstvo u rafinerijama nafte u Ukrajini, a zatim je osnovao firmu za nekretnine nakon što se preselio u Britaniju.

Policija istražuje smrt sa "najvećom ozbiljnošću" jer se strahuje da se Votford našao na listi za odstrel, a britanski mediji podsećaju da se Moskva dovodi u vezu sa brojnim "smrtnim slučajevima u egzilu" u Britaniji.

- Na njegovo stanje je možda uticala situacija u Ukrajini. Vreme njegove smrti i invazije na Ukrajinu sigurno nisu bili slučajni - rekao je jedan porodični prijatelj, prenosi Sun.

Ruski oligarh
foto: LINKEDIN/SCREENSHOT

Drugi saradnik je rekao da smrt Mihaila Votforda pokreće brojna pitanja.

- Nakon svih drugih sumnjivih smrti ruskih državljana i saradnika u Velikoj Britaniji, sasvim je prirodno da će se spekulisati o njegovoj smrti - rekao je saradnik.

Votford je promenio ime iz Tolstošeja nakon što se preselio u Britaniju pre dvadesetak godina. Živeo je sa ženom, Estonkom, Džejn, njihovo dvoje dece i starijim sinom iz prvog braka, u vili od 18 miliona funti na imanju Ventvort.

O ovom paru pisao je Sunday Times u vreme kada su prodavali svoju kuću 2015. godine, a u intrevjuu su se hvalili svojim raskošnim životnim stilom, privatnim avionima i vilama.

Kasnije se preselio u kuću Dormi, starinsku vilu podeljenu na stanove. Njegova majka Ruskinja živela je u jednom od stanova, i bila je kod kuće kada je pronađeno telo njenog sina.

- Zaista je šokantno jer je Mihail imao sve za šta je mogao da živi. Imao je prelepu ženu, decu i dom iz snova. To uopšte nema smisla - rekao je prijatelj.

Nakon smrti Votforda, supruga Džejn je na Fejsbuku podelila sliku na kojoj ga ljubi, držeći cigaru.

- Istraga o okolnostima smrti je u toku, ali se ne veruje da u ovom trenutku postoje bilo kakve sumnjive okolnosti - naveli su iz britanske policije.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.