MERKELOVA POSREDNIK U KRIZI? Sve prisutniji pozivi da se BIVŠA kancelarka vrati iz PENZIJE i razgovara sa PUTINOM!
Angela Merkel, Foto: Profimedia

JEDNAKO POŠTOVANA U OBE ZEMLJE

MERKELOVA POSREDNIK U KRIZI? Sve prisutniji pozivi da se BIVŠA kancelarka vrati iz PENZIJE i razgovara sa PUTINOM!

Mislim da bi to trebalo da bude glas spolja, osoba koju predsednik Putin poštuje, kojoj veruje i koja može da iskaže određenu empatiju i istovremeno zatraži promenu u pristupu

Objavljeno: 09:49h

Sve su prisutniji pozivi da se bivša nemačka kancelarka Angela Merkel vrati iz penzije i razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o okončanju sukoba u Ukrajini, piše britanski dnevnik "Telegraf".

Lider ruske istraživačke organizacije "Ruski savet za međunarodna pitanja" Andrej Kortunov poslednji je u nizu koji je predložio da Merkelova bude posrednik u krizi.

- Mislim da bi to trebalo da bude glas spolja, osoba koju predsednik Putin poštuje, kojoj veruje i koja može da iskaže određenu empatiju i istovremeno zatraži promenu u pristupu. Lično mislim da bi to mogla biti Merkelova jer joj je poznat ukrajinski problem, potpisala je Sporazum iz Minska i jednako je poštovana u obe zemlje i u Evropi - naglasio je Kortunov.

Angela Merkel, Vladimir Putin
foto: Printscreen/Youtube

Sličan stav izneo je nešto ranije bivši italijanski premijer Mateo Renci, koji smatra da je Merkelova jedina koja može da govori i da se njen glas jednako čuje u Moskvi, Vašingtonu i drugim prestonicima.

Merkelova još nije komentarisala ove sugestije.

1 / 9 Foto: Profimedia

Danas je osmi dan ruske invazije na Ukrajinu. Očekuje se da će se danas održati nova runda pregovora Rusije i Ukrajine. Generalna skupština UN izglasala je rezoluciju kojom se osuđuje ruska agresija nad Ukrajinom. Herson je pao u ruke ruske vojske, postavši prvi veliki ukrajinski grad koji je došao pod rusku kontrolu od invazije prošle nedelje.

1 / 11 Foto: Profimedia

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA.

(Espreso/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.