UKRAJINSKI ZVANIČNICI POTVRDILI: Ruska vojska zauzela Herson!
Ilustracija, Foto: Profimedia

užas

UKRAJINSKI ZVANIČNICI POTVRDILI: Ruska vojska zauzela Herson!

Ruska vojska saopštila je u sredu ujutru da je zauzela Herson, koji se nalazi kod poluostrva Krim koji je 2014. pripojen Moskvi

Objavljeno:

Ukrajinski zvaničnici potvrdili su noćas rusko zauzimanje Hersona, na jugu zemlje, i to je najveći grad koji su oružane snage Rusije zauzele od početka invazije koja je počela 24. februara.

Šef regionalne administracije Genadij Lahuta pozvao je stanovnike da ostanu u kućama, ukazujući da su "ruski okupatori u svim delovima grada i da su veoma opasni".

Gradonačelnik Hersona, grada od 290.000 stanovnika, Igor Kolihajev izjavio je da je razgovarao sa "naoružanim gostima" u zgradi administracije Hersona, aludirajući na ruske vojnike.

1 / 25 Foto: Profimedia

"Nismo imali oružje i nismo bili agresivni. Pokazali smo da radimo na obezbedjivanju grada i pokušavamo da se nosimo sa posledicama invazije", naveo je gradonačelnik na Fejsbuku i dodao da ruskim vojnicima nije ništa obećao već da je samo tražio da ne pucaju u ljude.

Ruska vojska saopštila je u sredu ujutru da je zauzela Herson, koji se nalazi kod poluostrva Krim koji je 2014. pripojen Moskvi. Taj lučki grad i njegova predgradja pretrpeli su intenzivno bombardovanje.

Ruska vojska je ranije zauzela luku Berdijansk i trenutno se vode borbe oko Marijupolja.

Rusija je 24. februara ujutro krenula u ofanzivu na Ukrajinu.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.