TENZIJE NE JANJAVAJU! NATO uputio ozbiljno UPOZORENJE Moskvi
Jens Stoltenberg, Foto: Profimedia

GENERALNI SEKRETAR

TENZIJE NE JANJAVAJU! NATO uputio ozbiljno UPOZORENJE Moskvi

U donjem dom ruskog parlamenta Dumi danas je glasanjem odlučeno da se zatraži od predsednika Vladimira Putina da prizna dva otcepljena regiona Donjeck i Lugansk na istoku Ukrajine, čiju nezavisnost podržava Rusija

Objavljeno:

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je danas Moskvu da ne prizna samoproglašene Narodne Republike Donjeck i Lugansk na istoku Ukrajine.

– Ako se to dogodi, to će biti još jedno eklatantno narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, jer nema sumnje da su Donjeck i Lugansk deo Ukrajine u okviru njenih međunarodno priznatih granica. Ne samo to, to će biti i kršenje sporazuma iz Minska, pa će dodatno otežati pronalaženje političkog rešenja u okvirima dogovora postignutih u Minsku – rekao je Stoltenberg novinarima u Briselu, prenosi Rojters.

U donjem dom ruskog parlamenta Dumi danas je glasanjem odlučeno da se zatraži od predsednika Vladimira Putina da prizna dva otcepljena regiona Donjeck i Lugansk na istoku Ukrajine, čiju nezavisnost podržava Rusija.

1 / 6 Foto: Profimedia

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.