Američki diplomata uhapšen u Istanbulu zbog prodaje pasoša
Ilustracija, Foto: Profimedia

SKANDAL

Američki diplomata uhapšen u Istanbulu zbog prodaje pasoša

Sirijski državljanin se suočava s optužbama za falsifikovanje, ali je pušten na slobodu do suđenja, dok je američkom diplomati određen pritvor

Objavljeno:

Turska policija uhapsila je u Istanbulu američkog diplomatu iz Libana, koji se tereti da je za 10.000 dolara sirijskom državljaninu prodao lažni pasoš.

U saopštenju policije u Istanbulu navodi se da je osumnjičeni diplomata američkog konzulata u Bejrutu uhapšen zbog incidenta koji se 11. novembra dogodio na istanbulskom aerodromu, kada je sirijski državljanin pokušao da upotrijebi pasoš druge osobe za put u Nemačku.

Snimak bezbednosnih kamera pokazuje da su se dvojica osumnjičenih sastala na aerodromu, presvukla odeću i da je američki diplomat Sirijcu dao dotični pasoš. Kod diplomate je pronađeno 10.000 dolara u koverti, kao i još jedan pasoš na njegovo ime.

Sirijski državljanin se suočava s optužbama za falsifikovanje, ali je pušten na slobodu do suđenja, dok je američkom diplomati određen pritvor.

Strani diplomati obično imaju imunitet od krivičnog gonjenja, ali podežu procesuiranju i kažnjavanju u zemljama u kojima nisu akreditovani.

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.