POČINJE VIRTUELNI SAMIT ZA DEMOKRATIJU! Trajaće dva dana, Bajden organizator
Džozef Bajden, Foto: Printscreen Twitter

I SRBIJA MEĐU NJIMA

POČINJE VIRTUELNI SAMIT ZA DEMOKRATIJU! Trajaće dva dana, Bajden organizator

Među učesnicima su predstavnici SAD, Slovačke, Moldavije, Rumunije, Gane, Novog Zelanda, Švedske, Litvanije i Letonije. Predvidjeno je učešće liderke beloruske opozicije Svetlane Tihanovske

Objavljeno:

Dvodnevni virtuelni Samit za demokratiju koji organizuje američki predsednik Džozef Bajden (Joseph Biden) počinje danas sa učešćem više od 100 zemalja, a medju pozvanima nema Rusije ni Kine.

Srbiju će na samitu koji okuplja lidere država i predstavnike vlada, predstavljati predsednik Aleksandar Vučić.

Srbija i Kosovo su naknadno pozvani na samit, a od zapadno-balkanske šestorke na samit nije pozvana jedino Bosna i Hercegovina.

Medju učesnicima su predstavnici SAD, Slovačke, Moldavije, Rumunije, Gane, Novog Zelanda, Švedske, Litvanije i Letonije. Predvidjeno je učešće liderke beloruske opozicije Svetlane Tihanovske.

Kako je ranije saopštilo američko Ministarstvo spoljnih poslova, učesnici samita, medju kojima i predstavnici civilnog društva i privatnog sektora, radiće na agendi za obnovu demokratije u svetu i razgovarati o načinima suočavanja sa najvećim pretnjama po demokratiju Diskusije otvorene za javnost mogu se pratiti putem linka https://www.state.gov/summit-for-democracy/.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.