DOBRI REZULTATI Vicepremijer Liu He kaže da bi rast Kine u 2021. mogao da premaši očekivani cilj
Ilustracija, Foto: Kineski radio Internacional

SUMIRANJE

DOBRI REZULTATI Vicepremijer Liu He kaže da bi rast Kine u 2021. mogao da premaši očekivani cilj

Imamo puno poverenje u kinesku ekonomiju sledeće godine, Kina ubrzava svoju novu strategiju razvoja, paradigmu dvostruke cirkulacije

Objavljeno:

Godišnji ekonomski rast Kine verovatno će premašiti očekivani cilj, rekao je kineski potpredsednik Liu He u utorak tokom obraćanja na 9. samitu u Hamburgu putem video-linka.

-Od početka ove godine, kineska privreda je nastavila da se oporavlja, a zaposlenost, cene i međunarodna plaćanja održavaju se na normalnom nivou i procenjuje se da će njen rast premašiti očekivani cilj, rekao je on, prenosi Kineski radio Internacional.

Liu je rekao da će Kina sledeće godine održati kontinuitet, stabilnost i održivost makro politike i uložiti više napora da stimuliše vitalnost mikro entiteta, stvori dobra očekivanja za tržište i stvori bolje okruženje za mala i srednja preduzeća, velika preduzeća i preduzeća finansirana iz inostranstva.

- Imamo puno poverenje u kinesku ekonomiju sledeće godine, Kina ubrzava svoju novu strategiju razvoja, paradigmu dvostruke cirkulacije, dodao je.

Liu je istakao da Kina i Evropa, kao pokretačke snage oporavka svetske ekonomije, treba da nastave da jačaju pragmatičnu ekonomsku i trgovinsku saradnju u postepidemijskoj eri.

-Treba da zajednički promovišu zelenu i niskougljeničnu transformaciju, produbljuju trgovinsku i investicionu saradnju i održavaju bezbedan i nesmetan lanac snabdevanja, rekao je Liu.

(Espreso/Kineski radio Internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media