DŽONSON ZAPOČEO SA REKONSTRUKCIJOM VLADE VELIKE BRITANIJE: Prvi koji će otići je ministar obrazovanja!
Boris Džonson, Foto: EPA/Will Oliver

PROMENA MINISTRA

DŽONSON ZAPOČEO SA REKONSTRUKCIJOM VLADE VELIKE BRITANIJE: Prvi koji će otići je ministar obrazovanja!

Kako je ranije rečeno iz kabineta Džonsona, cilj rekonstrukcije je "ispravljanje regionalne nejednakosti" u Velikoj Britaniji

Objavljeno:

Premijer Velike Britanije Boris Džonson počeo je danas sa rekonstrukcijom vlade i promenom nekoliko ministara, a prvi koji će otići je ministar obrazovanja Gevin Vilijamson.

- Znamo da javnost takođe od nas želi da ispunimo očekivanja kada je reč o prioritetima i zato premijer želi da ima pravi tim na mestu za ostvarenje ciljeva - rekao je Džonsonov portparol, preneo je Rojters.

Vilijamson je prvi rekao da napušta funkciju ministra, nakon što je kritikovan zbog načina zatvaranja škola i ispita tokom pandemije kovida, a bio je i pod udarom ovog meseca, pošto je pomešao dvojicu crnih sportista - tvrdio je da se susreo sa Markusom Rašfordom, napadačem Mančester junajteda, a u stvari se susreo sa ragbistom Marom Itodžeom.

Ministar finansija Riši Sunak seo je pored Džonsona tokom sednice parlamenta dok je premijer odgovarao na pitanja, ali Vilijamson i ministar spoljnih poslova Dominik Rab, za koje se veruje da će napustiti vladu, nisu bili prisutni na svojim mestima.

Džonson se suočio sa apelima da se smeni Rab nakon što je ministar otišao na odmor na Krit, u vreme dok su talibani napredovali ka Kabulu i osvajanju Avganistana, ali i zbog tvrdnji o nekoliko hiljada neodgovorenih mejlova ljudi koji su tražili pomoć oko napuštanja Avganistana.

Kako je ranije rečeno iz kabineta Džonsona, cilj rekonstrukcije je "ispravljanje regionalne nejednakosti" u Velikoj Britaniji.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.