OGLASIO SE BRITANSKI MINISTAR ZDRAVLJA: Ništa od KOVID PASOŠA!
Sadžid Džavid, Foto: EPA / Hollie Adams

pandemija

OGLASIO SE BRITANSKI MINISTAR ZDRAVLJA: Ništa od KOVID PASOŠA!

Džonson se našao na udaru kritika unutar svoje Konzervativne stranke jer je podigao poreze radi rešavanja krize u zdravstvu i socijalnoj pomoći

Objavljeno:

Britanski premijerBoris Džonson saopštiće naredne sedmice planove borbu protiv pandemije tokom zime, te objaviti da se odustaje od uvođenja "kovid pasoša", rekao je danas ministar zdravljaSadžid Džavid.

Džonson se našao na udaru kritika unutar svoje Konzervativne stranke jer je podigao poreze radi rešavanja krize u zdravstvu i socijalnoj pomoći.

Analitičari smatraju da Džonson odlukom o odustajanju planova za uvođenje propusnica ili "kovid pasoša" pokušava da ublaži te kritike uprkos povećanju broja zaraženih.

Džavid je istakao da ne očekuje da će biti novih blokada i da propusnice neće biti uvedene u Engleskoj i da se vlasti u odbrani od virusa više oslanjaju na vakcinaciju i testiranje.

"Ulazimo u jesen i zimu i premijer će tokom sedmice izneti planove za borbu protiv kovida 19 u narednim mesecima i iznećemo jasan stav da program vakcinacije daje rezultate", naglasio je Džavid.

On je ne očekuje uvođenje novih blokada, ali da ta mjera neće biti uklonjena sa stola, te da administracija neće tražiti propusnice za prisustvovanje masovnijim događajima.

U Britaniji je u proteklih nekoliko meseci u porastu broj zaraženih virusom korona nakon što su u julu ublažene restriktivne mere.

Bonus video:

02:27

U NIŠU RASTE BROJ KORONA ZARAŽENIH

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.