VLADIMIR PUTIN: Dronovi, robotizovani sistemi i veštačka inteligencija su područja za razvoj AVIJACIJE!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

AVIO-KOSMIČKI SALON "MAKS 2021"

VLADIMIR PUTIN: Dronovi, robotizovani sistemi i veštačka inteligencija su područja za razvoj AVIJACIJE!

Putin je naglasio da će proizvodnja bezbedne, efikasne i moderne opreme omogućiti Rusiji da ojača vodeće pozicije u vazduhoplovnom sektoru

Objavljeno:

Dronovi, robotizovani sistemi i veštačka inteligencija su područja za budući razvoj avijacije, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin povodom otvaranja Međunarodnog avio-kosmičkog salona (MAKS 2021) u mestu Žukovski kraj Moskve.

- MAKS gleda u budućnost. A budućnost leži u bespilotnoj letelici i robotizovanim sistemima, kao i u primeni veštačke inteligencije u vazduhoplovstvu - izjavio je ruski predsednik, a prenosi agencija TAS S.

Naveo je da ruske vlasti proaktivno rade na tome da mlade profesionalce dovedu u vazduhoplovni sektor.

Putin je naglasio da će proizvodnja bezbedne, efikasne i moderne opreme omogućiti Rusiji da ojača vodeće pozicije u vazduhoplovnom sektoru.

- Uveren sam da će moderna, efikasna i bezbedna oprema ruske proizvodnje pomoći domaćim avio-kompanijama da zadovolje rastuću potražnju za letovima i da zadrže pristojno mesto na globalnom tržištu, čime će se učvrstiti pozicija Rusije kao jednog od priznatih lidera u vazduhoplovnoj industriji - primetio je Putin.

Bonus video:

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!
01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media