HOĆE LI SE RUSIJA UMEŠATI U SUKOB U AVGANISTANU? Lavrov svedoči o zabrinutosti najveće zemlje na svetu!
Sergej Lavrov, Foto: Printscreen / Youtube

strašno

HOĆE LI SE RUSIJA UMEŠATI U SUKOB U AVGANISTANU? Lavrov svedoči o zabrinutosti najveće zemlje na svetu!

On je naglasio da je Rusija zabrinuta zbog svega što se dešava u Avganistanu, kao i mogućeg "prelivanja nevolja" na teritoriju ruskih saveznika u centralnoj Aziji

Objavljeno:

Rusija neće preduzimati nikakve akcije u Avganistanu sve dok se sukob odvija samo na teritoriji te zemlje, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare u Moskvi, piše RIA Novosti.

- Činjenica je da su talibani zauzeli granične prelaze na granici sa Iranom, na granici sa Tadžikistanom - dok se to dešava na teritoriji Avganistana, nećemo preduzeti nikakve druge mere osim što ćemo uporno pozivati sve strane da nastave politički proces - kazao je Lavrov.

On je naglasio da je Rusija zabrinuta zbog svega što se dešava u Avganistanu, kao i mogućeg "prelivanja nevolja" na teritoriju ruskih saveznika u centralnoj Aziji.

Amerikanci su započeli operaciju u Avganistanu nakon terorističkih napada na NJujork i Vašington 2001. godine a sada se povlače u skladu sa Sporazumom koji su potpisali sa talibanima u Dohi prošle godine.

(Espreso/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.